7 d’abril 2017 | <9ªL> Presidenta

ARMENGOL DEFENSA LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA I EL DIÀLEG PER RETORNAR ELS DRETS ALS TREBALLADORS NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

ARMENGOL DEFENSA LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA I EL DIÀLEG PER RETORNAR ELS DRETS ALS TREBALLADORS

La presidenta clausura l’11è Congrés de Comissions Obreres, que ha escollit secretari general a les Illes Balears
La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha apostat avui per la recuperació dels drets als treballadors i treballadores. La presidenta ha defensat el retorn de l’equilibri per a les negociacions col·lectives, que ha de passar per la derogació de la reforma laboral de 2012. Armengol ha fet aquesta reivindicació en el marc de la cloenda de l’11è Congrés del sindicat Comissions Obreres (CCOO), que avui ha escollit José Luís García com a secretari general del sindicat a les Illes Balears.
La cap de l’Executiu ha destacat la progressiva creació de llocs de feina a les Balears, lligada a una millora de l’economia, i ha ressaltat que el Govern es preocupa de com es creen aquests llocs de feina i per com es poden millorar. Per això, du a terme polítiques que ja han donat resultats, com els plans de lluita contra la precarietat laboral i a favor de la salut laboral. “Més de 14.000 treballadors han vist com les seves condicions podien millorar”, ha apuntat Armengol.
Durant el seu discurs, la presidenta ha donat l’enhorabona a CCOO i també al seu secretari general. Així mateix, ha recordat el canvi de polítiques dutes a terme per aquest Govern i que han potenciat, des del primer moment, el diàleg amb els sindicats. En aquest sentit, ha recordat la primera reunió que es va dur a terme al Consolat de Mar a principis de legislatura.
L’11è congrés de CCOO s’ha dut a terme els dies 6 i 7 d’abril i ha elegit Jose Luís García com a secretari general. García ja ocupava aquest càrrec des que va substituir Katiana Vicens, l’any 2015.