11 novembre 2015 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

El Govern inverteix 220.467 € en una nova flota de vehicles i en les condicions laborals del treballadors d’IBANAT NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern inverteix 220.467 € en una nova flota de vehicles i en les condicions laborals del treballadors d’IBANAT

La Conselleria vol la màxima seguretat per a les persones que actuen en la prevenció i l’extinció d’incendis
Aquest matí, a les instal·lacions de Son Tous, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Territori, Vicenç Vidal, i el gerent de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), Joan Ramon Villalonga, han presentat un conjunt de millores de les condicions de prevenció de riscos laborals del personal d’IBANAT i una renovació de la flota de set vehicles nous.
 
Segons Vidal, “la línia que marca la Conselleria en aquest sentit és apostar per la renovació i estar al costat dels nostres treballadors”.
 
En el darrer Consell d’Administració de l’IBANAT es va acordar adquirir desbrossadores i motoserres, amb un pressupost màxim de 49.251 € i un termini d’execució d’un mes; equips de protecció individual per a la intervenció en incendis forestals, amb un cost de 209.632 € i un termini d’execució de quatre anys, i botes de seguretat conformats en lots de canya baixa, botes d’incendis forestals i botes de motoserrista i extinció d’incendis, amb un pressupost màxim de 151.431 € i un termini execució de dos anys prorrogables dos anys més.
 
La flota de vehicles està conformada per quatre cotxes Mitsubishi Montero 4X4, d’un cost de 133.436 €, destinats als coordinadors forestal, de logística, d’incendis i de biodiversitat de l’IBANAT, i de tres camionetes Isuzu D-Max, d’un cost de 87.031 €. D’aquestes, una es destinarà a Mallorca, per a la brigada d’obres; una altra, a Menorca, i la tercera, a Formentera. A la de Formentera, s’hi incorporarà un equip de prevenció i intervenció contra incendis forestals amb un dipòsit de 450 litres. Aquests vehicles incorporen la millora de separar la part de personal de la de maquinària i material, una millora que repercuteix en la seguretat i la higiene de la brigada, normalment conformada per cinc persones.
 
La nova flota se suma a l’actual, però substituirà els vehicles més antics, dels quals s’aprofitaran les peces.