LOGO CAIB
Contingut
20 maig 2020Conselleria de Salut i Consum

43 residents de Medicina acaben la formació especialitzada a Son Espases NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
Durant la seva formació -que ha durat entre quatre i cinc anys en funció de l’especialitat-, han rotat per diferents serveis

43 residents de Medicina acaben la formació especialitzada a Son Espases

Adrià Ferrer, del Servei de Medicina Interna, ha estat guardonat amb el premi al millor resident per la seva excel·lent tasca assistencial i implicació

Quaranta-tres residents de Medicina han finalitzat la formació especialitzada a l’Hospital Universitari Son Espases. Aquests professionals han estat entre quatre i cinc anys formant-se –depenent de l’especialitat triada– com a futurs especialistes i han tengut l’oportunitat de rotar per diferents serveis i tenir una visió global de l’Hospital. 

Del total de les 34 especialitats acreditades, enguany han acabat residents de trenta especialitats: Anàlisis Clíniques (2), Angiologia i Cirurgia Vascular (1), Anestesiologia i Reanimació (2), Anatomia Patològica (1), Cardiologia (2), Cirurgia General i Digestiva (2), Cirurgia Oral i Maxil·lofacial (1), Dermatologia (1), Aparell Digestiu (1), Endocrinologia i Nutrició (1), Farmàcia Hospitalària (1), Hematologia i Hemoteràpia (1), Immunologia (1), Microbiologia (1), Medicina Interna (2), Medicina Intensiva (2), Medicina Nuclear (1), Nefrologia (1), Pneumologia (1), Neurocirurgia (1), Neurologia (2), Obstetrícia i Ginecologia (2), Oftalmologia (1), Oncologia Mèdica (2), Otorrinolaringologia (1), Radiologia (3), Radiofarmàcia (1), Radiofísica (1), Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica (2) i Urologia (2).

Durant l’acte, que s’ha hagut de fer en tres torns per garantir la distància de seguretat, el director gerent de Son Espases, Josep Pomar, els ha donat l’enhorabona com a nous especialistes, els ha recordat que tenen un compromís moral amb la societat i els ha encoratjat a seguir formant-se en centres de referència internacionals. També han estat presents la cap d’Estudis de Formació Especialitzada, Ana Cremades, i els subdirectors mèdics, Marta de la Cruz, María Jesús Hernández-Coronado i Antonio Moreno. 

Enguany, també han finalitzat la seva formació a Son Espases sis pediatres i dues infermeres de pediatria, de la Unitat Docent Multiprofessional de Pediatria; i dos psiquiatres, un psicòleg clínic i dues infermeres de Salut Mental, de la Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental.

Adrià Ferrer, del Servei de Medicina Interna, premi al millor resident

Durant l’acte d’acomiadament dels residents, també s’ha lliurat el premi al millor resident de la promoció. Enguany, els residents i la Comissió de Docència de l’Hospital han elegit Adrià Ferrer, del Servei de Medicina Interna, com a millor resident. Tant els residents com la Comissió de Docència han destacat la seva excel·lent tasca assistencial i la seva implicació. Per fer l’elecció, s’han tengut en compte aspectes com ara la formació, les publicacions a revistes i la recerca, entre d’altres.

També s’ha reconegut la tasca d’altres residents: Marcelo García, d’Aparell Digestiu; Natàlia Pujol i Carla Soldevila, de Cirurgia General i Digestiva; Alba Verano, de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial; José Antonio Titos, de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia; Julián Boix, de Dermatologia; Maria Teresa Janer i Laura Soliva, de Medicina Intensiva; Pablo Arturo Fraile, de Microbiologia; Marina Justo, d’Oncologia Mèdica, i Reda Britel i Ángela Calleja, de Radiodiagnòstic.