LOGO CAIB
Contingut
3 gener 2020Conselleria de Salut i Consum

127 dones han estat ateses des que es va crear el Servei de Cirurgia Plàstica de l’Hospital Can Misses NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

127 dones han estat ateses des que es va crear el Servei de Cirurgia Plàstica de l’Hospital Can Misses

S’ha evitat així la derivació de quaranta pacients per a reconstrucció mamària després d’una mastectomia

El nou Servei de Cirurgia Plàstica de l’Hospital Can Misses, que es va crear el març de 2019, ha superat la xifra de 400 consultes i intervencions quirúrgiques. En aquests nou mesos, a la consulta de la Dra. Ainhoa Placer, especialista en cirurgia plàstica, estètica i reparadora, han estat ateses 127 dones en un total de 371 consultes (127 en primera cita i 244 en cita successiva). Ha fet 40 intervencions quirúrgiques, principalment de cirurgia reparadora de mama després d’una mastectomia, un tipus d’intervenció per a la qual calia traslladar-se a Mallorca. No obstant això, s’ha continuat derivant a una unitat especialitzada de l’Hospital Universitari Son Espases els casos de microcirurgia. A més, ha duit a terme intervencions en casos derivats d’altres serveis, com el de Traumatologia i el de Cirurgia Vascular (peu diabètic) i el de Dermatologia (oncologia cutània, principalment melanomes). Fins la creació del nou servei, especialistes de Son Espases es desplaçaven a Eivissa per atendre les consultes prèvies i posteriors a les intervencions quirúrgiques, però no operaven. 

La cartera de serveis de cirurgia plàstica inclou, entre altres intervencions, la cirurgia reparadora de mama, la reconstrucció immediata de mama després d’una mastectomia per tractar el càncer, la ginecomàstia patològica i la cirurgia relacionada amb la identitat de gènere, amb les asimetries importants i amb les reduccions mamàries. Progressivament i amb la col·laboració de la resta de serveis, s'assumiran altres tipus de cirurgia que fins ara requerien que els pacients fossin derivats a Palma, com ara els cremats, els que pateixen seqüeles de traumatismes i els casos de cirurgia reparadora postoncològica.

El Comitè Multidisciplinari de Tumors garanteix el tractament més adequat per a cada cas. En aquest Comitè cada especialista (cirurgians de patologies mamàries, oncòlegs mèdics i radioteràpics i especialistes en radiologia i anatomia) fa aportacions no només al diagnòstic sinó també al tractament.

Segons la gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos, «estam molt satisfets dels resultats del nou Servei de Cirurgia Plàstica, que en menys d’un any ja ha tractat més de dues-centes dones, la consolidació del qual permetrà millorar encara més aquestes dades i ampliar-ne la cartera de serveis».