LOGO CAIB
29 març 2023 Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació

La panada de me de Mallorca del forn Sant Cristo de Palma guanya el I concurs de panades de me

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitatLa panada de me de Mallorca del forn Sant Cristo ha guanyat el I concurs de panades de me de Mallorca, organitzat per la direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació. En segona posició, ha quedat la panada de me de Mallorca del Fornet de la Soca, de Palma, i en tercera posició, la panada de me de Mallorca del forn Sant Rafel, de Búger. En aquesta primera edició del concurs de panades de me de Mallorca han participat un total de 20 forns i pastisseries de l’illa.

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha destacat que «la participació i el nivell del concurs ha estat molt alta, amb un element comú, com és el me de Mallorca, un producte de màxima qualitat que tenim a l’illa i que és tan característic de Pasqua». L’objectiu del concurs és triple: «promocionar el me de Mallorca, la rebosteria tradicional de Pasqua i posar en valor el col·lectiu de forners i pastissers de l’illa», ha destacat. «La millor defensa és un rebost ple», ha conclòs la consellera.

Cada participant ha lliurat sis exemplars d’una panada, d’un mínim de 10 centímetres de diàmetre i d’elaboració tradicional amb producte 100% local i amb carn de me de Mallorca, tot i que s’hi podien afegir altres ingredients.

El jurat ha tingut en compte el gust, la presentació, la qualitat de la massa, la qualitat del farcit i la matèria primera emprada de procedència local. Els tres primers premis han rebut un val per a la compra de carn de me i farina de Mallorca, valorat en 900, 300 i 200 euros, respectivament. Tots els participants han rebut un diploma i una senalla de producte local agroalimentari.

Els forns i pastisseries de Palma que han participat en aquest concurs són: el Fornet de la Soca, la pastisseria Ca na Cati, la pastisseria Real, la pastisseria Ángel, el forn Fornaris, el forn i pastisseria Garau, la pastisseria Forn Fondo, el forn i pastisseria Trías, el forn Santo Cristo, el Forn de la Glòria i el forn de pa i pastisseria Ca sa Camena i Dulcelíaco. També han participat el Forn des Pla de na Tesa, de Marratxí; el forn de Ca n’Amer, de Sant Llorenç i la pastisseria Ramis, de Manacor; el forn i pastisseria Gelabert de Llubí; el forn Can Pau, de Llucmajor; el forn i pastisseria Benet Barón de Porreres; la pastisseria Pomar de Campos, el forn Can Rafel de Búger, i el forn de Can Cerdà, de Valldemossa.