LOGO CAIB
29 març 2023 <10aL>Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

El Govern posa en marxa la 44a edició del curs de capacitació per a 166 policies locals

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

\ La consellera Garrido ha visitat els estudiants de Mallorca que han iniciat aquest mes la seva formació

\ L’Escola Balear d’Administració Pública ha format des del 2019 un total de 528 nous policies locals

La Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, per mitjà de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP), ha iniciat aquest mes la 44a edició del Curs de capacitació per a 166 policies locals. Des del 2019, s’hauran format un total de 528 nous policies a les Illes Balears.

La 44a promoció està formada per tres grups del Curs bàsic de capacitació a Mallorca, amb 124 alumnes; un grup a Menorca, amb 17 alumnes, i un a Eivissa, amb 25. Són més de 800 hores de formació d’un curs que acabarà el mes d’octubre i que és imprescindible per accedir a la categoria de policia local.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, acompanyada de la directora general de Funció Pública, Carmen Palomino; del director general d’Emergències i Interior, Jaume Barceló; de la directora gerenta de l’EBAP, María del Carmen Iglesias, i d’una gran representació de caps de les policies locals dels municipis de Mallorca, han visitat els tres grups que conformen els 124 alumnes de Mallorca durant les seves classes de formació teòrica a les aules de l’EBAP, a Palma, si bé la formació esportiva, de trànsit i de tir es fa en instal·lacions com els poliesportius de Son Moix, Germans Escalas, Prínceps d’Espanya o la galeria de tir de Calvià.

La consellera Garrido ha destacat que «d’aquests 166 policies locals de la 44a promoció, 57 sou dones. Hem iniciat un camí sense retorn, perquè la veu de les dones també sigui present a les forces de seguretat dels nostres municipis. I dels grups de Mallorca, que sou 124 alumnes, 47 sou dones. Encara no són suficients, però demostra que cada vegada tenim més presència de dones en professions tradicionalment masculinitzades, i és una gran notícia la vostra presència en aquest curs».

Els cursos que es realitzaran a l’Antic Quarter Son Tous d’aquest 2023 suposen una inversió de 938.000 euros i comptaran amb setanta docents i amb tres instructors per als cursos de l’illa de Mallorca, un a Menorca i un a Eivissa i Formentera.

La directora gerenta de l’EBAP ha detallat que «l’EBAP va signar dos convenis, amb els municipis de les illes d’Eivissa i Formentera, i amb els municipis de Menorca, respectivament, per a la realització descentralitzada dels cursos de capacitació de policies locals, i això ens permet que en aquesta nova edició els policies puguin conciliar vida laboral i familiar, i no haver de moure’s de la seva illa».

L’objectiu d’aquest curs és que els alumnes obtenguin el Curs de capacitació que els habilita per treballar com a policies en un municipi de les Illes, i així ajudar a pal·liar la manca de policies locals i minvar la càrrega de feina dels efectius, derivada de les necessitats dels municipis petits per cobrir les places vacants, de les restriccions pressupostàries que limitaven la reposició d’efectius i de l’increment de la població en època estiuenca.