LOGO CAIB
30 març 2023 Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

La consellera Garrido assisteix a la inaguració del Curs de capacitació de policies locals de la 44a promoció a Eivissa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha assistit a l'acte d'inauguració del Curs bàsic de capacitació de policia local a Eivissa, que s'ha fet aquest dijous a l'Oficina Municipal de Sant Jordi de ses Salines.

La Conselleria, per mitjà de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), ha iniciat el 20 de març la 44a edició del Curs de capacitació per a 25 policies locals a l'illa. Des del 2019, s'han format un total de 528 nous policies a les Illes Balears.

La 44a promoció està formada per un grup amb 25 alumnes a Eivissa i Formentera, tres grups del Curs bàsic de capacitació a Mallorca, amb 124 alumnes, i un grup a Menorca, amb 17 alumnes. Són més de 800 hores de formació d'un curs que acabarà el mes d'octubre i que és imprescindible per accedir a la categoria de policia local.

La consellera Garrido ha destacat que «d'aquests 25 policies locals de la 44a promoció, 5 sou dones. Encara no són suficients, però demostra que cada vegada tenim més presència de dones en professions tradicionalment masculinitzades, i és una gran notícia la vostra presència en aquest curs». I ha posat en relleu la importància del fet que la nova promoció permetrà rejovenir les plantilles dels ajuntaments.

La consellera Garrido ha estat acompanyada durant l'acte de la directora gerenta de l'EBAP, María del Carmen Iglesias; el batle d'Eivissa, Rafael Ruiz i, el batle de Sant Josep de sa Talaia, Ángel Luis Guerrero.

Per poder fer el curs, a Eivissa disposen de les instal·lacions esportives del poliesportiu de Santa Eulària per a pràctiques d'educació física, defensa personal i natació, i les instal·lacions de sa Coma de l'EBAP per a intervenció policial, si bé per fer les pràctiques de tir s'han de desplaçar fins a la galeria de tir de Calvià, a Mallorca.

Cal recordar que, l'any passat, l'EBAP va signar dos convenis, amb els municipis de les illes d'Eivissa i Formentera i amb els municipis de Menorca, per dur a terme descentralitzadament els cursos de capacitació de policies locals, i això ha permès que, en aquesta nova edició, els policies puguin conciliar vida laboral i familiar i no s'hagin de moure de la seva illa.

La realització de tots els cursos d'aquest 2023 suposa una inversió de 938 milions d'euros i tindrà setanta docents i tres instructors a Mallorca, un a Menorca i un a Eivissa i Formentera. Cal destacar que l'instructor d'Eivissa ha estat cedit per l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu i el de Menorca per l'Ajuntament de Ciutadella.

L'objectiu és que els alumnes obtenguin el curs de capacitació que els habilita per treballar com a policies en un municipi de les Illes, i així ajudar a pal·liar la manca de policies locals i minvar la càrrega de feina dels efectius, derivada de les necessitats dels municipis petits per cobrir les places vacants, de les restriccions pressupostàries que limitaven la reposició d'efectius i de l'increment de la població en l’època estiuenca.