LOGO CAIB
28 març 2023 Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació

Agricultura i Aqüicultura Balear realitzen una segona entrega de 4.700 llobarros a entitats socials de Mallorca

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través de la direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària i l’Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera (IRFAP), juntament amb Aqüicultura Balear SAU, han realitzat la donació de 4.700 llobarros a entitats socials. Aquests peixos han estat criats a les instal·lacions del Port d’Andratx de l’IRFAP. La primera donació de 2.700 llobarros es va fer les passades festes de Nadal.

Aqüicultura Balear realitza la donació dels peixos i la conselleria, a través de la direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, es fa càrrec de les despeses de pesca dels llobarros, de gestió i de logística per a fer arribar els peixos a les entitats socials interessades. La Confraria de pescadors d’Andratx ha col·laborat amb una embarcació i quatre mariners, i també ha facilitat les instal·lacions on s'emmagatzema part del peix.

Segons el director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, «és un dia de molta satisfacció per poder fer aquesta segona entrega de llobarros a entitats socials». «El producte fresc, com la carn i el peix, són aliments que generalment no són presents a les cistelles que entreguen les entitats socials, i per això és especialment important aquesta acció que, entre tots, hem aconseguit tornar a repetir». La gerent de l’IRFAP, Georgina Brunet, «l’esforç i la coordinació de totes les parts ha fet possible aquesta donació i culmina així aquest projecte de millora productiva, que ha durat quatre anys». Alberto Morente, responsable de l’empresa, ha explicat que «és un motiu d’orgull que aquests llobarros de màxima frescor i qualitat puguin acompanyar les taules de les persones que més ho necessiten, en dates tan assenyalades com són les de setmana santa».

El projecte, que s’ha realitzat juntament amb Aqüicultura Balear, del grup Culmarex, ha tingut per objectiu la millora productiva del llobarro de criança amb diferents dietes comercials. És un projecte CDTI, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP), que ha estat possible gràcies a un acord de col·laboració entre la conselleria i l’empresa.

El peix, uns 4.700 exemplars de 600 grams de pes cada aproximadament, es va començar a distribuir aquest dilluns i aquest dimarts s’acabarà de repartir a les entitats socials de Mallorca que s’han interessat i poden gestionar aquest producte fresc i de màxima qualitat. En total es distribuiran més de 3.000 quilos, que arribaran a més de 3.500 famílies.

Han participat de les diferents tasques personal de l’IRFAP, de l’empresa Aqüicultura Balear SAU, de la Confraria de Pescadors d’Andratx i de l’IMEDEA (CSIC-UIB).