LOGO CAIB
23 març 2023 <10aL>Conselleria d'Afers Socials i Esports

Afers Socials i Patronat Obrer engeguen un programa per ajudar a venedors de venta ambulant a trobar una altra sortida laboral

Foto de noticia

Ja s’està formant als primers 56 venedors, molts d’ells especialment vulnerables, que s’espera que siguin 80 a finals de mes

La consellera Fina Santiago s'ha reunit amb tècnics i usuaris del programa T’acompanyo

El programa també està cofinançat pel Fons Social Europeu FSE

La Conselleria d’Afers Socials i Esports i l’entitat del tercer sector Patronat Obrer ja han iniciat la formació per ajudar als venedors de venta ambulant amb situació d’irregularitat administrativa a trobar una altra sortida laboral. Ara mateix ja hi ha 56 persones que han començat la seva formació i a finals de mes s’espera que s’arribi a les 80.

Es tracta de 7 itineraris, (que són 7 grups) on es desenvolupen tallers i intervencions per a un màxim de 15 persones, d’aproximadament 15 hores setmanals. El projecte que s’anomena T’acompanyo va dirigit a un col·lectiu especialment vulnerable i amb risc d’exclusió social; i rep finançament d’Afers Socials i del Fons Social Europeu.

La consellera Fina Santiago i la presidenta de la Fundació Patronat Obrer, Catalina Serra, s’han reunit amb els tècnics i els usuaris del programa.

La formació que se’ls ofereix va des d’activar i fomentar la seva participació en la vida comunitària; introduir-los en l’ús de les TIC; treballar la seva capacitat amb els idiomes (sobretot el de la societat d’acollida); introduir-los en les vies administratives per a regular la seva situació; i fer feina amb xarxa amb les diferents entitats públiques i associacions per garantir el seu benestar i regularitzar la seva situació.

En definitiva el que es pretén és millorar la seva integració social potenciant la seva capacitat idiomàtica, fomentar les habilitats socials i de comunicació personal i les habilitats bàsiques de la vida diària.

El programa T’acompanya també els ofereix tallers de serveis socials, sanitaris i formatius, a més de tallers de serveis culturals i de lleure per facilitar-lis el coneixement dels recursos i serveis públics i implicar-los en el dia a dia de la seva nova terra d’acollida.

La Conselleria d’Afers Socials i Esports ha finançat aquest programa, que també està subvencionat en un 60% pel Fons Social Europeu FSE.