LOGO CAIB
24 març 2023 <10aL>Conselleria d'Afers Socials i Esports

Comença la darrera fase de les obres del centre de dia de Porreres amb 30 places per a persones majors en situació de dependència

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Ha costat 600.000 euros aportats per la Conselleria d’Afers Socials en un 50% i la resta a parts iguals per l’IMAS i l’Ajuntament

La Conselleria destinarà 200.000 euros anuals per al finançament de la concertació de les places reservades

Comença la darrera fase de les obres del que serà el primer centre de dia de Porreres, que consisteix en els treballs de fusteria (la instal·lació de finestres i portes), la connexió del sistema elèctric i fer els acabats finals. El nou centre de dia oferirà 30 places que s’integraran majoritàriament a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. El projecte té un cost de 600.000 euros, dels quals un 50% els aporta la Conselleria d’Afers Socials i Esports i la resta a parts iguals entre l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i l’Ajuntament de Porreres.

La consellera Fina Santiago ha visitat les obres amb la consellera de Drets Socials del Consell de Mallorca i presidenta de l’IMAS, Sofía Alonso, i la batlessa de Porreres, Xisca Mora, acompanyada pel director general de Planificació, Formació i Equipaments, Juan Manuel Rosa, i el gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, Juan Manuel Martínez.

La Conselleria d'Afers Socials destinarà cada any uns 200.000 euros per al finançament de la concertació de les places que estiguin reservades per atendre la població en situació de dependència i donarà feina directa a 10 treballadors.

S’ha reformat parcialment i adaptat la planta baixa de l’antiga residència parroquial per a persones grans de Porreres, Ca Ses Monges, que té una superfície total de 397m2. Compta amb una sala polivalent, una sala de descans i una cuina, que estan directament connectades amb l’espai exterior del pati, on hi ha una pèrgola exterior com a espai de transició i estada de les persones usuàries. Manté l’accés a la capella existent i oferirà espai per intercanviar material i informació amb els usuaris i familiars.