15 desembre 2020 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

El programa SOIB 30 permet la contractació de 61 persones que treballaran en la conservació de cinc finques públiques gestionades per l’IBANAT NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El programa SOIB 30 permet la contractació de 61 persones que treballaran en la conservació de cinc finques públiques gestionades per l’IBANAT

La finca pública de Es Canons, a Artà, s’incorpora enguany al projecte de formació i ocupació

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director gerent de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), Joan Ramon, i la directora del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), Pilar Ortiz, han visitat, aquest dimarts, el personal que treballa a la finca pública de Es Canons, a Artà, a través del programa SOIB 30.

El programa d’ocupació ha permès contractar a deu alumnes treballadors que faran feina durant nou mesos a la finca pública. A més, treballaran amb ells un director de projecte i un formador. És el primer any que aquest programa es du a terme a la finca pública de Es Canons.

El programa SOIB 30 també es desenvolupa a quatre finques públiques més: Menut, Son Real, Son Tous i Can Marroig. Així, un total de 50 alumnes treballadors hi faran feina, juntament amb 11 persones més per a la direcció dels tallers, docència i tasca administrativa. L’objectiu és que els alumnes treballadors es capacitin amb certificats de professionalitat per a peó forestal, jardineria o viverisme.

Ramon ha apuntat que, amb la recuperació de la finca pública per part del Govern amb la seva compra a través de l’Impost de Turisme Sostenible primer, i les tasques d’adequació i millora que s’hi estan duent a terme actualment «podrem recuperar i aprofitar un espai de gran rellevància ambiental, però que havia quedat allunyat de la societat».

Ortiz ha agraït la col·laboració de totes les administracions implicades en desenvolupar de nou aquest tipus de projectes i ha incidit en la «importància de seguir apostant per aquests tipus de polítiques en matèria d'ocupació, ja que els resultats d'inserció laboral de les persones que passen per aquests projectes són més elevades que els resultats de les persones que no les realitzen».

D’altra banda, s’han visitat les actuacions que s’estan duent a terme des de l’IBANAT per a habilitar la zona d’acampada a la finca pública. Així, aquesta nova instal·lació permetrà un màxim de 250 persones i comptarà amb una zona amb bancs, taules i fogons, a més d’altres equipaments recreatius. Tant l’espai d’acampada com el recreatiu, comptaran amb zones adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

A més, hi haurà lavabos i dutxes, a banda de dues instal·lacions de fusta que serviran com a recepció i magatzem de llenya. Energèticament, la zona d’acampada funcionarà de forma autosuficient i amb energia renovable.

Mir ha destacat aquestes actuacions «com una passa més per garantir que la ciutadania pugui accedir al medi natural. La situació sanitària que vivim ens demostra, més que mai, la importància de poder gaudir d’aquests espais i, per fer-ho amb seny, calen instal·lacions accessibles i adaptades».