18 gener 2018 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

El Govern presenta a FITUR el projecte d’Escola d’Hoteleria d’Eivissa, co-finançada amb l'Impost de Turisme Sostenible NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern presenta a FITUR el projecte d’Escola d’Hoteleria d’Eivissa, co-finançada amb l'Impost de Turisme Sostenible

L'Escola d'Hoteleria d'Eivissa, amb capacitat per a més de 200 alumnes, s'ha configurat com un centre d'alt rendiment gastronòmic i culinari que permetrà la formació, la gestió del coneixement, la inserció laboral i el creixement professional dels seus alumnes
La vicepresidenta del Govern i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, el president del Consell Insular D’Eivissa, Vinçent Torres, i el conseller de Treball, Iago Neruguela, han presentat avui el projecte d’Escola d’Hoteleria d’Eivissa.
 
Durant la presentació en el marc de la fira internacional de Turisme a Madrid FITUR, la vicepresidenta Bel Busquets ha destacat que el projecte millora tant la formació com la qualitat del l’oferta turística a l’illa d’Eivissa. “Estem contents poder realitzar aquest projecte amb ajuda de la recaptació de l’Impost de Turisme Sostenible. La posada en marxa de la Escola d’Hoteleria és una reivindicació històrica a Eivissa, i té una doble vessant: Ens possibilita millorar la formació dels joves, els quals podran obtenir un títol de qualitat; i ens ajudarà a millorar la oferta, ja que la Escola s’especialitzarà en la gastronomia, un element molt apreciat pels visitants”, ha dit Busquets.

El Govern invertirà 4,5 milions d'euros provinents de l'Impost del Turisme Sostenible a engegar el projecte d'Escola d'Hoteleria d'Eivissa, que tindrà la seva seu a sa Coma, ha explicat el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, acompanyat de del director general d'Ocupació i Economia del Govern, Llorenç Pou i la directora de l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears, Maria Tugores. El conseller Negueruela ha assenyalat que l’aposta per la qualitat és una aposta per la formació, amb una millora del model de forma planificada. “Aquest centre de formació té vocació de centre internacional i es comença a saldar així un deute històric”. L'atra meitat del pressupost total de 9 milions d'euros, l'assumirà el Consell Insular d'Eivissa, com ha dit el president Vicent Torres.

L'Escola d'Hoteleria d'Eivissa s'ha configurat com un centre d'alt rendiment gastronòmic i culinari que permetrà la formació, la gestió del coneixement, la inserció laboral i el creixement humà i professional de les persones que duguin a terme allí els seus estudis. El projecte contempla el disseny d'estratègies formatives que permetin l'augment de la competitivitat de les empreses del sector i la seva constant adaptació als canvis tecnològics de l'actual societat del coneixement.

Proposta acadèmica
El nou centre, que preveu convertir-se en referent culinari enfocat a l'ensenyament de la gastronomia nacional i internacional, l'art culinari en general, la divulgació de la tradició culinària local i l'anàlisi de les noves tendències, podrà impartir les especialitats pròpies del pla de estudis de l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB): Especialista en Serveis de Cuina i Restauració, Especialista en Alta Cuina, Direcció i Gestió de restaurants i Bars, així com Especialista en Allotjaments i Comercialització Hotelera.

Igualment, al centre d'Eivissa es podran obtenir els Certificats de Professionalitat que s'inclouen en el fitxer d'especialitats del Servei Públic d'Ocupació Estatal, principalment els d’Operacions bàsiques de pastisseria, Direcció en restauració, Rebosteria, Allotjament rural, Serveis de bar i cafeteria, Cuina , Operacions bàsiques de cuina, Operacions bàsiques de restaurant i bar, Recepció d'allotjaments i idiomes. Així mateix es duran a terme actuacions en l'àmbit de la divulgació i la formació contínua.

En l'actualitat la EHIB es troba treballant en la definició de programes (mòduls, unitats didàctiques i criteris d'avaluació), en la definició de l'oferta de formació contínua, en l'aportació de la metodologia de l'operativa acadèmica adaptada a les diferents especialitats, així com en la valoració dels perfils dels professors.

 Instal·lacions formatives
L'Escola de Hoteleria d'Eivissa comptarà amb 3.991 m2 distribuïts en aules teòriques i aules taller de bar, restaurant, tasts, cuina, cuina demostració, despatxos, secretaria, economat, vestuaris, biblioteca i auditori.

La cuina tindrà una superfície de 825 m2 i estarà equipada amb tot tipus de maquinària d'última generació com forns de convecció-vapor, cèl·lula d'abatiment ràpid, cambres de conservació per a cada tipus d'aliment, cambres fredes per al processament d'aliments, a més de un obrador de fleca-pastisseria-gelateria, plonge, tren de rentat i tractament de deixalles. En el disseny de la cuina han prevalgut criteris acadèmics als productius i en ella es podran formar de manera simultània entre 100 i 110 alumnes. Aquest espai permetrà abordar diferents disciplines, des d’elaboracions i preparacions tradicionals i senzilles a tècniques molt complexes d'alta cuina.

S'ha projectat també un restaurant de 292 m2 i capacitat per a 128 persones amb climatització i menjador privat, que estarà obert al públic, igual que el bar-cafeteria amb els seus 50m2 i capacitat per a 60 persones.