7 febrer 2019 | <9ªL> Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques

El Govern culmina el primer procés d'estabilització laboral de 161 nous agents de policies locals de Palma, Calvià, Artà, Bunyola i Capdepera NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern culmina el primer procés d'estabilització laboral de 161 nous agents de policies locals de Palma, Calvià, Artà, Bunyola i Capdepera

Un total de 161 nous agents de policies locals de cinc ajuntaments (Palma, Calvià, Capdepera, Artà i Bunyola) es troben en el procés de superació del període de pràctiques després d’obtenir les seves places a través del primer procés d’oposicions unificat, ofert pel Govern de les Illes Balears als municipis per estabilitzar plantilles dels seus cossos de seguretat i reduir la taxa de personal interí.
El Govern, mitjançant l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB) i l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP), va convocar un procés unificat especial en el que han participat aquests cinc ajuntaments de Mallorca, un procediment de concurs-oposició de 161 places de policia local, a Palma (96), Calvià (51), Capdepera (9), Bunyola (3) i Artà (2). Actualment, el Govern té en marxa el segon procés unificat d’oposicions de policies locals.

La consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, i els batles, regidors i caps de les policies locals dels cinc municipis que han participat en aquest primer procés especial han assistit a l’acte de benvinguda al servei del nou personal de les policies locals, juntament amb el director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló, el director de l’EBAP, Jaime Tovar, i el director deI ISPIB, Vicenç Martorell, a la seu de l’EBAP.

Aquests processos s’emmarquen en el nou escenari de possibilitats en matèria de policies locals que ha suposat el Decret Llei 1/2017 i la nova Llei 11/2017 de coordinació de policies locals, els quals permeten als ajuntaments que tinguin places de policia local vacants, dotades pressupostàriament i ocupades per personal funcionari interí, fer un procediment extraordinari per proveir-les pel sistema de concurs oposició, en un termini de tres anys.

En els processos unificats d’oposicions, el Govern dona facilitats als ajuntaments per coordinar els procediments i fer-los de manera conjunta, a través del suport i organització de l’EBAP. A més, el nou marc legal també possibilita als ajuntaments a convocar els seus propis processos selectius, una via per la qual han optat prop de 30 municipis, sobretot de Mallorca i també d’Eivissa i Menorca, amb un total de 115 noves places convocades.

El Govern ha iniciat el segon procés unificat d’oposicions de places de policies locals, al qual s’han adherit una quinzena d’ajuntaments de Mallorca, Menorca i Eivissa amb una previsió de convocar més de 100 noves places. L’interès generat pel primer procés ja va fer que prop de 500 persones presentessin sol·licitud per optar a les 161 places a les quals ara ha començat en pràctiques el nou personal que ha obtingut aquests llocs de feina.
 
Durant l’acte dut a terme a l’EBAP per rebre el nou personal, la consellera Cladera ha felicitat als nous agents de les policies locals de Palma, Calvià, Bunyola, Artà i Capdepera, ha destacat el seu “esforç” i ha agraït també la col·laboració dels ajuntaments, així com la feina feta des de l’EBAP i l’ISPIB i de tot el personal funcionari que ha participat en la posada en marxa i gestió dels processos selectius, dels quals ha recordat que serveixen per reduir la taxa d’interinitat dels cossos de les policies locals de les Balears.

Cladera ha remarcat que el Govern posa a disposició dels ajuntaments aquest tipus de processos com a “paraigües”, un sistema comú en termes de coordinació i organització de proves, per facilitar la tasca als ajuntaments i “posar les bases per la solució de problemes que s’havien convertit en endèmics a les policies locals”, en relació a les places ocupades per personal interí, les quals es converteixen en places de funcionari de carrera municipal.

“Crec que l’esforç que feim tots mereix la pena. L’estabilització dels llocs de feina i l’arrelament dels professionals són dos factors que ajudaran i molt a la millora del servei de les nostres policies locals”, ha dit Cladera, a més de recordar que la majoria dels agents que s’incorporen a través d’aquest procés han treballat en places interines, situació que generava “desigualtat” i també dificultats als mateixos cossos en la prestació del servei de seguretat de proximitat promogut pel Govern de les Illes Balears.