18 juny 2020 <10aL>Presidenta

COVID-19: El Govern i els principals agents de recerca de les Illes Balears es comprometen a l’impuls d’un Pacte per la ciència i la innovació NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: El Govern i els principals agents de recerca de les Illes Balears es comprometen a l’impuls d’un Pacte per la ciència i la innovació

La presidenta Armengol, el vicepresident Yllanes i el conseller March s’han reunit al Consolat amb representant de la UIB, el CES, el SOCIB, el CSIC i el Centre Oceanogràfic

 

El Govern i els principals agents de recerca de les Illes Balears s’han compromès aquest dijous a l’impuls d’un Pacte per la ciència i la innovació que estableixi un consens social en l’aposta per la recerca com a fonament del futur model social i econòmic de les illes.

L’aprovació de la Llei de la ciència, de la qual la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca n’està enllestint l’avantprojecte, esdevindrà la primera passa per a aquest pacte. I abans d’això, es convocarà la Comissió Interdepartamental de Ciència i Tecnologia del Govern.

El compromís s’ha adquirit durant la reunió mantinguda en el Consolat de Mar, presidida per la presidenta Francina Armengol, a la qual també han assistit el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March.

A la trobada han estat presents el rector de la UIB, Llorenç Huguet; el president del Consell Econòmic i Social (CES), Carles Manera; el doctor i vicerector d’Investigació i Internacionalització de la UIB, Enrique Garcia; el director del Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (SOCIB), Joaquim Tintoré; la representant institucional del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) a les Illes Balears, Anna Traveset, i el director provincial del Centre Oceanogràfic, Antoni Quetglas.

Després de la reunió, el conseller March ha valorat la bona sintonia i la coincidència d’objectius amb els agents de recerca. «La pandèmia que hem viscut ens ha mostrat encara més clarament la importància de la ciència per garantir el nostre benestar», ha dit el conseller, «i també per definir la diversificació del nostre model econòmic».

March ha avançat que la Llei de la ciència «serà un text instrumental, per facilitar la tasca de tots els actors implicats en la recerca», i s’ha compromès a cercar la implicació de tots els agents polítics, socials i econòmics en el futur Pacte per la ciència i la innovació.