24 febrer 2021 <10aL>Conselleria d'Educació i Formació Professional

Martí March ha participat a la xerrada sobre dislèxia que s’ha celebrat avui a 80 aules de secundària de Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Martí March ha participat a la xerrada sobre dislèxia que s’ha celebrat avui a 80 aules de secundària de Balears

\ Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Associació DISFAM en col·laboració amb la Fundació CaixaBank

\ L’activitat s’emmarca dins l’objectiu de crear espais acollidors per a l’alumnat amb dislèxia o altres dificultats d’aprenentatge

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, acompanyat de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, ha participat avui a la xerrada sobre dislèxia que ha tengut lloc de manera simultània a 80 aules de secundària de Balears. L’activitat s’ha celebrat en línia degut a les circumstàncies actuals de convivència amb la pandèmia.

L’activitat ha consistit en un taller impartit per la presidenta de l’Associació Dislèxia i Família, DISFAM, Araceli Salas, al que han participat alumnat i professorat de secundària.

Martí March ha valorat molt positivament aquesta activitat “que contribueix a la sensibilització de professorat i alumnat cap a les persones amb dislèxia. I no es tracta només d’una qüestió acadèmica sinó d’evitar que l’alumnat amb dificultats vegi afectada de manera greu la seva autoestima. Iniciatives com aquesta ajuden a treballar també els aspectes emocionals, que són molt importants”.

Aquesta actuació es du a terme a partir del projecte aprovat a la darrera Comissió Nacional de Dislèxia “DisFriendly”, que preten crear espais amigables per a l’alumnat amb dislèxia o altres dificultats d’aprenentatge.

Aquests tallers són possibles gràcies a la feina conjunta de la Fundació CaixaBank i  DISFAM per afavorir la igualtat de condicions i oportunitats i prevenir l’assetjament escolar, a més d’empoderar l’alumnat amb DEA i avançar en la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat, entre d’altres objectius. 
 
Per al director d’Acció Social de Caixabank a Balears Diego Riera “estam molt contents de participar una vegada més en aquest projecte de DISFAM que sorgeix des de Balears però que amb la nova tecnologia ens permet arribar a centres de tota Iberoamèrica. Des de principi d’any més de 750 aules ja han participat en aquest taller sensibilitzant a més de 15 mil alumnes cada dimecres i així continuarem fins acabar el 2021”. 


Per la seva banda, Araceli Salas, fundadora de la primera associació de dislèxia hispana DISFAM i portaveu de la Federació Espanyola de Dislèxia ha explicat que “el més important és que per aquests alumnes, durant la seva etapa educativa , siguin conscients de que tenen un gran potencial, i que no es fixin només en les dificultats, per a que puguin desenvolupar totes les seves capacitats i assolir els seus somnis”.