LOGO CAIB
5 desembre 2022 Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

CONSELL DE GOVERN: APROVADA LA CONVOCATÒRIA SOIB ITINERARIS INTEGRALS D’INSERCIÓ AMB UNA DOTACIÓ DE 3.082.000 € PER ALS PRÒXIMS DOS ANYS CConsell de Govern

Foto de noticia

CONSELL DE GOVERN: APROVADA LA CONVOCATÒRIA SOIB ITINERARIS INTEGRALS D’INSERCIÓ AMB UNA DOTACIÓ DE 3.082.000 € PER ALS PRÒXIMS DOS ANYS

\ Se’n podran beneficiar prop de 1.500 persones desocupades amb especials dificultats per a la inserció laboral
\ La convocatòria s’adreça a persones vulnerables, en risc d’exclusió social o amb diferents discapacitats

 

El Consell de Govern ha aprovat, a proposta de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, la convocatòria de subvencions SOIB Itineraris Integrals d’Inserció per als exercicis de 2023 i 2024, amb una quantia màxima de 3.082.000 €. Aquesta nova convocatòria beneficiarà en els pròxims dos anys devers 1.500 persones dels col·lectius amb especials dificultats d’inserció laboral. A més, podran presentar els seus projectes les entitats sense ànim de lucre que no pertanyin al tercer sector social i les administracions locals. El pressupost destinat als projectes de SOIB Itineraris d’Inserció ha registrat un increment d’un 25 % respecte a convocatòries anteriors.

Els SOIB Itineraris Integrals d’Inserció són projectes adreçats a persones amb especials dificultats d’inserció que executen orientació laboral, és a dir, processos d’acompanyament i ajuda individual, personalitzada i integral. Gràcies a aquestes iniciatives, la persona desocupada rep ajuda professional d’acord amb les seves necessitats personals durant tot el procés d’incorporació al mercat de treball de manera regular.

Els cinc col·lectius vulnerables que han d’atendre els serveis d’itineraris d’inserció prevists en aquesta convocatòria són els següents:

- Col·lectiu de persones en risc d’exclusió social i amb dificultats especials d’inserció laboral.
- Col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i amb dificultats especials d’inserció laboral.
- Col·lectiu de persones amb altres discapacitats (físics, sensorials, etc.) i amb dificultats especials d’inserció laboral.
- Col·lectiu de persones amb diagnòstic de salut mental i amb dificultats especials d’inserció laboral.
- Col·lectiu de persones joves en risc d’exclusió social i amb dificultats especials d’inserció laboral, majors de 16 i menors de 30 anys, inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Del total de dotació econòmica, 3.082.000 €, la convocatòria preveu un import d’1.155.750 € durant l’any 2023; d’1.541.000 €, l’any 2024, i de 385.250 €, l’any 2025.

A més, per a aquesta convocatòria està previst el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE) en el marc del Programa Balears del FSE+ per al període 2021-2027.