LOGO CAIB
30 setembre 2021 Conselleria d'Educació i Formació Professional

COVID-19: Educació i Salut modifiquen les condicions per a la determinació de quarantenes als grups d’educació primària NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: Educació i Salut modifiquen les condicions per a la determinació de quarantenes als grups d’educació primària

\A Primària d’entrada només faran quarantena els contactes estrets i es practicarà una PCR a tot el grup

\Es decretarà quarantena per a tot el grup si es detecten positius a la prova PCR de grup

\A Educació Especial i Educació Infantil quan es detecti un positiu farà quarantena tot el grup

\Els canvis seran vigents una vegada aprovats al BOIB

 

El nou curs escolar ha suposat algunes modificacions en el funcionament dels grups dels centres educatius d’infantil i primària. A diferència del curs passat, l’alumnat es pot moure i interactuar dins el seu grup, mentre que en el curs passat aquesta interacció estava prohibida i els alumnes havien de quedar als seus llocs a l’aula.

Després dels primers quinze dies de curs s’ha detectat la necessitat de millorar el procés de determinació de les quarantenes tenint en compte la interacció, l’ús de les mascaretes i la no vacunació de l’alumnat d’aquests nivells educatius.

Així, des de les Conselleries de Salut i Educació s’ha establert que a educació primària només faran quarantena durant 10 dies  els contactes més propers i els que no hagin fet un ús correcte de la mascareta. Paral·lelament es farà una prova PCR a tot el grup dins les primeres 48 hores i, si surt algun altre positiu, es decretaria quarantena per a tot el grup.

En el cas de grups d’educació infantil i educació especial, quan es detecti un positiu farà quarantena tot el grup durant 10 dies ja que l’alumnat no du mascareta.

L’objectiu és que els canvis a la Resolució que regula aquests aspectes es puguin publicar al BOIB del proper dimarts 5 d’octubre.

Els canvis afectaran als grups on hi hagi algun positiu a partir de la publicació de la Resolució al BOIB. No afectarà als que estan actualment en quarantena.