12 setembre 2018 | <9ªL> Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

PortsIB inverteix 1,2 milions en la millora integral del Port de Sant Antoni de Portmany NNota Informativa

PortsIB inverteix 1,2 milions en la millora integral del Port de Sant Antoni de Portmany

En octubre començarà la reforma del Passeig Marítim del port i també se licitarà la demolició i construcció de l’edifici de l’oficina portuària
PortsIB, depenent de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, té previst invertir 1.231.896,95 euros en la millora integral del Port de Sant Antoni. El conseller Marc Pons, acompanyat del director general de Ports i Aeroports, i el gerent de PortsIB, Pere Puigdengoles, ha visitat avui les instal·lacions que s’han de remodelar.

En octubre començarà la reforma del passeig marítim del port, una obra que té un pressupost de 337.915,37 euros, i que té un termini previst d’execució de dos mesos. L’adjudicació va recaure en la UTE Olives i Copcisa el passat mes d’abril, però les obres comencen ara una vegada acabada la temporada alta turística i per no interferir l’activitat estiuenca, tal i com es fa des de PortsIB a totes les instal·lacions que han de ser remodelades.

Els treballs consistiran en la pavimentació de la zona del passeig marítim entre el Club Nàutic i el dic, donant prioritat als vianants i ordenant les voreres, accessos i els aparcaments de davant del Club Nàutic. L’objectiu és potenciar l’espai públic del passeig mitjançant la col·locació de mobiliari urbà i zones d’ombra amb pèrgoles.
 
Demolició i nova construcció de l’oficina portuària
La segona obra del Port de Sant Antoni, que sortirà a licitació el proper mes d’octubre i es preveu que comenci a finals de gener de 2019, és la demolició de l’edifici de l’oficina portuària i nova construcció de l’edifici d’una planta amb oficina i banys.

El termini d’execució de les obres serà de 18 mesos, i es preveu la paralització de les feines a l’estiu de 2019, durant la temporada alta. El pressupost de licitació es situa en 893.081,58 euros.

L’objectiu és crear un nou edifici d’una sola planta en la ubicació actual, i separar-lo de l’edifici de la Confraria de Pescadors, creant un espai obert entre els dos edificis.

També està previst actuar en la façana de la Confraria per renovar-la en sintonia amb la nova oficina. En concret, s’eliminaran les teules de l’aler i es substituiran les persianes de les finestra de la façana principal per uns similars a la nova edificació.

A l’edifici de Ports s’entrarà pel passeig accedint a un vestíbul, espai destinat a l’atenció al públic. També comptarà amb despatxos, sala de reunions i vestidors del personal. Al costat est es situaran els vestidors pels usuaris dels amarraments de trànsit, que tindran accés per l’espai lliure creat entre l’Oficina i la Confraria de Pescadors.
 
Cessió gratuïta de PortsIB a l’Ajuntament d’un local que compartirà amb la Guàrdia Civil
També està prevista la cessió d’un local propietat de PortsIB a l’Ajuntament de Sant Antoni, que compartirà amb la Guàrdia Civil, amb la finalitat que puguin col·laborar amb la Policia Portuària, per vigilar la zona especialment de nit. El seu ús serà per destinar-lo a ambdues forces de seguretat.
 
El local es troba situat front la platja, en la confluència entre el Passeig del Mar i l’Avinguda Doctor Fleming. Aquesta cessió serà gratuïta, amb el format de concessió administrativa, i l’Ajuntament ja ha presentat a PortsIB una primera proposta de reforma del local, que té uns 34 m2 de superfície i una terrassa coberta de 120 m2.

Tant PortsIB com l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil, volen exercir les competències que els corresponen en matèria de seguretat ciutadana, dissuadir que es cometin accions no cíviques i millorar la imatge que projecta el port en aquest municipi.
 
Conveni per protegir el patrimoni portuari en l’Illa d’Eivissa
Marc Pons i el conseller d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell Insular d’Eivissa, David Ribas, han firmat un conveni marc de col·laboració per a la protecció del patrimoni portuari en l’Illa d’Eivissa a les instal·lacions dependents de PortsIB, així com les zones immediates que es puguin veure afectades per les activitats que es duguin a terme, ja sigui en la zona interior o exterior de les aigües.

Els ports inclosos en aquest conveni són els de Sant Antoni i el port esportiu de Santa Eulària.

L’acord inclou la realització d’un inventari de tots els béns vinculats als espais que presentin valors arqueològics, arquitectònics o etnològics, malgrat no estiguin submergits.

PortsIB es compromet a facilitar l’accés al personal del Consell d’Eivissa per realitzar les tasques de protecció de patrimoni arqueològic subaquàtic. Per la seva banda, la institució insular, ha de formar l’equip de feina de tècnics, redactar els projectes arqueològics, convocar la comissió de seguiment (formada per 3 tècnics de PortsIB i tres del Consell d’Eivissa), a més d’elaborar les memòries des del Servei de Patrimoni Històric i les memòries finals d’activitats.

El conveni no contempla cap aportació econòmica inicial, malgrat que es poden subscriure addendes que incloguin un pressupost concret, i està obert a la participació d’altres entitats públiques i privades. La seva durada està prevista per un termini inicial de quatre anys.