1 juliol 2018 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Més de 300 joves pagesos s’incorporen a l’activitat agrària de les Illes Balears en els darrers tres anys NNota Informativa

Més de 300 joves pagesos s’incorporen a l’activitat agrària de les Illes Balears en els darrers tres anys

El Pla de Formació a Joves Pagesos ha oferit 58 cursos a més de 4.000 alumnes
Més de 300 joves s’han incorporat a l’activitat agrària des que es posà en marxa, el 15 de novembre de 2015, el nou Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020. Aquestes xifres són molt elevades, si es comparen amb l’anterior PDR 2007-2013, durant el qual es varen aprovar 374 noves incorporacions en set anys que va durar el Programa. Els joves pagesos disposen a més d’un Pla de Formació que ha oferit aquest curs 58 formacions diferents de les quals s’han vist beneficiats més de 4.000 alumnes. El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha fet entrega del diploma de final de curs a dotze joves pagesos, alumnes de la formació que les Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears (UCABAL) han organitzat per a ells. Durant la visita, Vidal ha destacat la importància del paper que tenen les noves generacions de pagesos per a tota la societat, ja que són “imprescindibles per a continuar amb una activitat tan important per al manteniment del nostre territori i la sobirania alimentària de les Illes Balears”. A més, el conseller ha afegit que "la incorporació de joves i la seva formació són clau per al futur del sector: el cooperativisme com a organització per augmentar la competitivitat dels pagesos".

El curs de 75 hores organitzat per UCABAL és per a joves que s’han incorporat al sector primari i que es dediquen a l’oví, cereals, fruites i hortalisses, fruita seca, i al món del cavall. Durant el curs han après gestió d’empresa en l’àmbit laboral i econòmic, requisits i compliments de l’explotació agrària, política comunitària i línies d’ajuda.

Les noves incorporacions de joves agricultors compten amb una línia d’ajudes que va obtenint uns resultats molts positius a totes les Illes, amb 309 sol·licituds d’ajudes resoltes de les quals es preveu que se’n resolguin gairebé un centenar més en els propers mesos. Amb això, les Illes Balears aconsegueixen col·locar-se com una de les comunitats autònomes que obtenen més bons resultats en la gestió d’aquest tipus d’ajudes. Els motius d’aquest èxit s’han de cercar sobretot en la millora de les condicions per sol·licitar l’ajuda i en els requisits exigits (els terminis de sol·licitud més llargs), a més d’una intensitat més gran d’ajuda, entre 25.000 i 50.000 € a cada jove agricultor nou que s’incorpora al sector.

 

Documents adjunts: