17 gener 2020 <10aL>Conselleria d'Afers Socials i Esports

Puntualitzacions en relació a la noticia apareguda avui al diari Ultima Hora NNota Informativa

Puntualitzacions en relació a la noticia apareguda avui al diari Ultima Hora

  1. 1. És fals que en els centres de reforma juvenil del Govern hi hagi més de 50 places sense cobrir.

  2. 2. La totalitat de places dotades del personal educatiu dels tres centres socioeducatius i els dos pisos de convivència, previstes a la Relació de Llocs de Treball (RLT) estan totes cobertes. Estan previstes 115 places; 86 educadors socials i 29 auxiliars tècnics educatius. A més, financerament parlant, hi ha dues places a cada categoria (en total 4) que estan dotades econòmicament per cobrir les baixes de més de 15 dies. Tot això, tenint en compte que paral·lelament, hi ha un equip tècnic format per psicòlegs, pedagogs, auxiliars d’infermeria i monitors d’activitats.

  3. 3. A la Relació de Llocs de Treball (RLT) de la Fundació s’Estel, que gestiona els centres de reforma del Govern, hi figura un número més alt de les places que les dotades per facilitar la tramitació administrativa de nou personal per si d’un cas és necessari augmentar la plantilla per obertura de nous centres o per increment d’usuaris que ara no es preveu. És una figura d’eficiència administrativa per agilitzar els tràmits si fos necessari.

  4. 4. Durant la passada legislatura, es varen crear 38 places específiques del personal educatiu. Concretament 25 educadors i 13 auxiliars. A més, es varen dotar 12 places més de l’equip tècnic d’aquests centres.

  5. 5. Entre els tres centres i els dos pisos de convicència que depenen de la Fundació l’Estel hi ha 96 places per menors. Així, la ràtio de professionals per menor és de 1,19; el que demostra que les Illes Balears és una de les comunitats que dedica més personal educatiu per menor judicialitzat de tot l’Estat. A més, s’ha de recordar que Balears és una de les poques comunitats que manté la gestió pública d’aquests centres; la majoria ho tenen externalitzats.

  6. 6. En relació a: “Els sindicats dels treballadors de la Fundació s’Estel relacionen la manca de recursos amb els casos de conductes sexuals inapropiades” i les declaracions del sindicalista Mateu Moyà recollides pel diari, assenyalar que la Conselleria ho considera una manca de rigor sense conèixer els expedients. Què té a veure que un professional des de la seva pròpia casa enviï WhatsApps d’alt contingut eròtic a una de les internes?