LOGO CAIB
Contingut
9 gener 2020Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

El conseller Negueruela visita el centre de la cooperativa Jovent a Son Gibert NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El conseller Negueruela visita el centre de la cooperativa Jovent a Son Gibert

El centre ofereix orientació i formació a joves i col·lectius en risc d’exclusió social

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, i la directora del SOIB, Ana Aguaded, han visitat aquest dijous el centre que la cooperativa Jovent té a Son Gibert, on es realitzen itineraris integrals d’inserció per a joves en risc d’exclusió social i s’imparteixen diferents formacions professionals duals relacionades amb el sector nàutic.

Durant la visita, l’equip de direcció de Jovent ha mostrat les aules i els tallers on l’entitat imparteix formació, orientació i altres programes sociolaborals enfocats especialment a persones joves. Negueruela ha valorat el paper fonamental d’entitats com Jovent, que durant els seus 35 anys d’història “ha desenvolupat una tasca imprescindible en la inserció laboral dels col·lectius més vulnerables”. Els joves són, precisament, un dels col·lectius que des del Govern es defineixen com a prioritaris a l’hora d’enfocar les polítiques actives d’ocupació i un dels col·lectius en què se centra el Pla d’Ocupació de Qualitat 2017-2020.

Entre el 2016 i el 2019, Jovent ha rebut 2,13 milions d’euros en subvencions del SOIB per oferir formació professional dual a 125 persones fins el 2021 en el sector de la indústria nàutica. Aquest tipus de formació, que permet a l’alumnat adquirir experiència laboral alhora que es forma, compta amb elevades taxes d’inserció laboral (superiors al 60%) i és una de les apostes de la Conselleria per millorar l’accés dels joves i dels col·lectius vulnerables al mercat de treball.

A més, Jovent també participa de la convocatòria del SOIB d’itineraris integrals d’inserció, a través dels quals es posen en marxa processos d’acompanyament personalitzats i individualitzats per a les persones que tenen especials dificultats d’inserció laboral. A través d’aquesta convocatòria, Jovent va rebre 1,25 milions d’euros entre el 2017 i el 2018 per oferir serveis d’orientació a 874 persones i 638.000 euros amb els quals van poder realitzar 18 cursos formatius. Per als anys 2019-2020, l’entitat compta amb més de 2,2 milions d’euros de subvenció, amb els que té previst realitzar 26 cursos de formació i orientar 735 persones.