LOGO CAIB
Contingut
13 setembre 2019Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

El Consell de Ministres dona el vistiplau a la qualificació del centre de la Mar de Maó com a Centre de Referència Nacional de l’àrea nàutica NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Consell de Ministres dona el vistiplau a la qualificació del centre de la Mar de Maó com a Centre de Referència Nacional de l’àrea nàutica

Amb aquesta aprovació i la del centre d’atenció social de Son Llebre, a finals d’agost, les Illes Balears ja compten amb dos CRN

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el Reial decret pel qual es qualifica com a Centre de Referència Nacional de Formació Professional (FP) en l’àrea de nàutica el Centre de la Mar de Maó. Aquesta qualificació, realitzada conjuntament pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el d'Educació i Formació Professional, se suma a l’aprovada el passat dia 30 d’agost, en què es va reconèixer com a Centre de Referència Nacional en l’àrea d’atenció social el centre de Formació Professional de Son Llebre, a Marratxí.

 

El Govern balear ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació del Reial Decret, ja que suposa un reconeixement a tota la feina feta en aquests darrers anys per part de l’executiu autonòmic per a què centre el de Maó tingui reconeixement com a Centre de Referència Nacional.

 

Els centres de referència nacional, regulats per Reial decret 229/2008, es caracteritzen per programar i executar accions de caràcter innovador, experimental i formatiu en matèria d’FP que serveixin de referent al conjunt del Sistema Nacional de Qualificacions i per al desenvolupament de la Formació Professional, i tenen implantació en totes les comunitats autònomes.

 

Així, els Centres de Referència Nacional estan pensats com a centres d’innovació en la formació professional de cadascun dels àmbits amb la missió de liderar el disseny de la formació del sector, incorporant als continguts curriculars oficials els avenços tecnològics del sector de manera que s’actualitzen els continguts, experimentant en noves metodologies pedagògiques i coordinant la formació dels professors arreu de l’Estat. Atès aquests objectius, el CRN de cada àrea és únic a tot l’Estat i rep un finançament especial per part del Ministeri de Treball, migracions i Seguretat Social per desenvolupar aquest full de ruta d’abast estatal.

 

La declaració del Centre de la Mar com a CRN permetrà disposar d’aquest centre nacional d’innovació en nàutica, el que suposa un element clau per al desenvolupament d’un sector estratègic i emergent com la nàutica, que diversifica i desestacionalitza l’economia illenca, alhora que genera llocs de treball de qualitat. Per tot plegat, el projecte de CRN es desenvoluparà en estret contacte i treball conjunt amb les empreses del sector.

 

El Centre de la Mar és un centre de formació de titularitat del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) que des de fa un any funciona ja com un Centre Integrat de Formació Professional i, per tant, agrupa la formació professional reglada i la formació professional per a l’ocupació. S’hi imparteix formació reglada en manteniment i reparació d’embarcacions nàutiques i sector maritimopesquer, a més de la formació dual en nàutica i la formació ocupacional que ofereix el SOIB.  Amb la declaració com a CRN el Centre de la Mar ja tindrà desplegat totes les funcions amb què es va dissenyar des de la seva posada en funcionament.