LOGO CAIB
Contingut
12 desembre 2019Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Constituït el Consell Social del Centre de Referència Nacional en Nàutica Centre de la Mar NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Constituït el Consell Social del Centre de Referència Nacional en Nàutica Centre de la Mar

A partir d’ara com a CRN s’especialitzarà en accions d’innovació i experimentació en matèria de formació professional en nàutica Es culmina així un llarg procés que convertirà el centre en un referent

El director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, acompanyat del director del Centre de la Mar, José Maria Cardona Natta, ha presidit avui horabaixa la constitució oficial del Consell Social del Centre de Referència Nacional en l’àrea de nàutica Centre de la Mar de Maó. Culmina així el procés iniciat fa uns anys i que suposa la posada en marxa efectiva del Centre de la Mar com a Centre de Referència Nacional.  

A l’acte de constitució, hi han assistit la representant del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, Almudena Mazuelas, per part del Ministeri d’Educació i Formació Professional, Emilia Sánchez, i Santiago Alejos, de FSC CCOO, actuant com a secretària Helena Calzas.

A més, han estat presents en l’acte, en representació del Consell Insular de Menorca, la consellera Cristina Gómez,el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, el batle de Maó, Héctor Pons i membres de la seva corporació, Pilar Fuentes, Cap de Servei de Planificació, Acreditacions i Certificats de professionalitat del SOIB; Míriam Cuerva, delegada insular del SOIB, així com part del professorat del centre.

A la reunió s’ha nomenat com a director del Centre José Maria Cardona Natta que ha presentat els objectius prioritaris del CRN de Nàutica dins el Pla d’Actuació Pluriennal 2019-2022.

Cal destacar que els primers projectes preveuen la col·laboració amb l'Institut Nacional de les Qualificacions en l'actualització del Catàleg Nacional de les Qualificacions Professionals; la tasca d’observar i analitzar, a escala estatal, l'evolució dels sectors productius, per a adequar l'oferta de formació a les necessitats del mercat de treball; experimentar amb accions d'innovació formativa vinculades al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals per a validar-ne l’adequació i, si escau, elaborar continguts, metodologies i materials didàctics per a proposar-ne l’actualització.

L’objectiu principal del CRN de Nàutica és captar les noves necessitats dels sectors productius, per incorporar-se a la formació professional. Això implicarà innovar en les tècniques formatives, elaborar material formatiu, proposar la creació de noves qualificacions professionals i desenvolupar els certificats de professionalitat específics.

Els Centres de Referència Nacional (CRN) fan accions d’innovació i experimentació en matèria de formació professional i estan especialitzats en els diferents sectors productius a través de l’agrupació en famílies professionals. Així, lideren el disseny de la formació del sector, incorporen als continguts curriculars oficials els avenços tecnològics del sector per tal d’actualitzar-los, experimenten en noves metodologies pedagògiques i coordinen la formació dels professors arreu de l’Estat. Atès aquests objectius, el CRN de cada àrea és únic a tot l’Estat i rep un finançament especial per part del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social per desenvolupar aquest full de ruta d’abast estatal.

El Centre de la Mar és un centre de formació de titularitat del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) que des de fa un any funciona ja com un Centre Integrat de Formació Professional i, per tant, agrupa la formació professional reglada i la formació professional per a l’ocupació. S’hi imparteix, prioritàriament, formació de l’àrea nàutica dins la família de transport i manteniment de vehicles i de la família professional marítim pesquera.