Torna

El Govern ha organitzat avui un esdeveniment per a promocionar els aliments de qualitat de les Illes Balears entre distribuïdors, restauradors i professionals del sector alimentari i gastronòmic, així com per a impulsar l'arxipèlag com a destinació turística de qualitat vinculat a l'enoturismo i al turisme gastronòmic

Trenta-tres productors agroalimentaris de les Illes Balears donen a conèixer els seus productes a Madrid en l'acte «Illes Balears: 4 illes per a assaborir»

- 14/11/2025

12/11/2025

Un total de 33 empreses agroalimentàries de les Illes Balears participen avui, 12 de novembre, a «Illes Balears: 4 illes per assaborir», un esdeveniment de promoció gastronòmica que té lloc al Kitchen Club de Madrid. La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural i la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, a través de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), han impulsat conjuntament aquesta acció.
El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés Enseñat, i el conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, han inaugurat l’acte. També hi han assistit el director de l’AETIB, Pere Joan Planas, i el director general de Turisme, Miquel Àngel Rosselló.
Amb aquesta iniciativa, el Govern vol posicionar el producte local de les Illes com a referent de qualitat en el mercat espanyol, i establir vincles entre productors balears i distribuïdors, restauradors i altres professionals del sector a escala estatal.

La jornada, que es desenvolupa en dues sessions (de 17 h a 19.30 h i de 19.30 h a 21.30 h), compta amb la participació de públic professional especialitzat i de mitjans de comunicació gastronòmics i turístics.

La primera sessió està orientada a professionals del sector gastronòmic i comercial, amb trobades B2B entre els productors de les Illes i sommeliers, distribuïdors i representants de la restauració.

La segona sessió, adreçada a mitjans de comunicació especialitzats, inclou novament la presentació dels productes, una sessió de cuina en directe a càrrec de l’empresa Treurer i del xef José Cortés, que ha elaborat una selecció de tapes amb producte local, i també una degustació de vins de les Illes Balears.

El conjunt d’empreses participants reflecteix la diversitat i la qualitat del teixit agroalimentari balear: 15 cellers de diferents denominacions d’origen i indicacions geogràfiques protegides (7103 Petit Celler, Ava Vï, Butxet, Can Vidalet, Castell Miquel, Can Fumat, Conde de Suyrot, Mesquida Mora, Vins Nadal, Jaume de Puntiró, Sa Cabana, Santa Catarina, Mortitx, Son Puig i Torralbenc); 4 elaboradors de sobrassada i embotits tradicionals (Crisol, El Zagal, La Luna i Can Company); 3 empreses elaboradores de formatge (Subaida, Quintana i Formatges Torralba); 6 productores de begudes espirituoses (Destil·leria Jordi Perelló, Licors Moyà, Licores Aniseta, Dos Perellons, Mallorca Distillery i Xoriguer); 1 empresa d’infusions (T’Estim); 1 firma de confitures (Hort de Baix); 1 productora d’oli (Treurer), i dues empreses del sector saliner i cooperatiu (Sal de Menorca i Camp Mallorquí).

Aquesta varietat posa en valor la qualitat i l’autenticitat del producte local de les quatre illes i reforça la seva capacitat d’exportació i competitivitat en el mercat nacional.

Segons ha destacat el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, «aquest tipus d’iniciatives són essencials per donar visibilitat al nostre producte local i generar oportunitats comercials per als productors, afavorint la internacionalització i l’expansió dins el mercat estatal».

Per la seva banda, el conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, ha dit que «aquest acte s’emmarca dins l’estratègia de desestacionalització i diversificació de segments turístics que impulsam des de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports. Estam avançant cap a un model turístic més equilibrat, sostenible i de qualitat, en el qual la gastronomia local de cada illa és un eix estratègic i diferenciador. Es tracta d’un motor econòmic, sí, però també és un mirall de la nostra cultura, de la nostra identitat, de la nostra manera d’entendre la vida».

IMATGES RELACIONADES

-
-
-

Comparteix