avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural elimina ullastres afectats per la 'Xylella Pauca ST53' en una parcel·la propera al cementeri de Sencelles

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural elimina ullastres afectats per la 'Xylella Pauca ST53' en una parcel·la propera al cementeri de Sencelles

Aquesta actuació s'ha duit a terme gràcies a la col·laboració entre l'Institut Balear de la Natura (IBANAT) i la Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural

- 03 juliol 2024

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural ha duit a terme tasques d'eliminació d'ullastres afectats per la Xylella fastidiosa varietat Pauca ST53 en una parcel·la situada prop del cementeri de Sencelles. Aquesta actuació ha resultat gràcies a la col·laboració entre l'Institut Balear de la Natura (IBANAT), que s'ha encarregat de les feines de tall, i la Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural.

El conseller Joan Simonet ha valorat de manera molt positiva aquesta actuació. «La feina conjunta entre l'IBANAT i la Direcció General d'Agricultura és un exemple de la importància de la col·laboració institucional per a la protecció del nostre entorn natural i agrícola. Aquesta acció realitzada pel personal de l'IBANAT repercuteix directament en el sector primari, ja que ajuda a erradicar plagues com la Xylella», ha manifestat el conseller.

En aquest sentit, Simonet ha destacat que aquestes tasques «han permès una millor contenció del bacteri, fet que afavoreix la conservació en bon estat dels ullastrars i ajuda a protegir la resta de l'illa i de plantacions d'olivera de l'avanç de la Xyllella fastidiosa». El conseller també ha explicat que amb l'eliminació de material vegetal mort o pròxim a la mort a causa de la sequera i la Xylella fastidiosa s'han aconseguit diversos objectius: «Per una part, complim amb els requisits de la Unió Europea pel que fa a la malaltia prioritària ocasionada pel bacteri fitopatogen Xylella fastidiosa. Per altra banda, es fa la neteja de material vegetal malalt o mort, contribuint així a la prevenció d'incendis».

Una brigada de l'IBANAT ha estat l'encarregada de dur les restes de poda a Tirme, on han estat destruïdes correctament. S'ha actuat sobre una extensió de quasi dues hectàrees, eliminant de manera immediata 37 ullastres positius, que sumen un total de 103 eliminacions fetes a la zona.

Cal recordar que el passat mes de gener es confirmava la presència de la varietat Xylella fastidiosa Pauca ST53 a Sencelles. Avui dia els positius per aquesta espècie es concentren tots a la zona propera del cementiri d'aquest municipi. Per això, s'està aplicant l'annex especial per la subespècie del Pla d'Acció Interinsular per la contenció de Xylella fastidiosa. Del mostreig reforçat que es fa en la zona s'han detectat un total de 243 positius, 156 dels quals s'han determinat com afectats per la subespècie Pauca. En aquests moments, encara es desconeix l'origen de les infeccions.

IMATGES RELACIONADES

-

Data d'actualització: 03 juliol 2024


Comparteix