avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

Govern i Ajuntament de Palma acorden simplificar la tramitació dels ajuts per a la instal·lació de fotovoltaiques en polígons industrials

Govern i Ajuntament de Palma acorden simplificar la tramitació dels ajuts per a la instal·lació de fotovoltaiques en polígons industrials

La mesura permetrà la simplificació de la tramitació de les subvencions per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques i retirada d’amiant en cobertes recollides en les subvencions PITEIB Polígons i PIME mitjançant una declaració responsable Es podrà tramitar en una Oficina de Transició Energètica o en un punt d’atenció de l’Ajuntament de Palma

Govern i Ajuntament de Palma acorden simplificar la tramitació dels ajuts per a la instal·lació de fotovoltaiques en polígons industrials 18 juny 2024

La Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, a través de l’Institut Balear de l’Energia (IBE) i l’Ajuntament de Palma, ha acordat la simplificació de tramitació de les subvencions mitjançant declaració responsable per a la instal·lació de plaques i retirada de cobertes que estiguin recollides dins del Pla de Transformació, Recuperació i Resiliència dels ajuts PITEIB Polígons i PIME.

El conseller Alejandro Sáenz de San Pedro i el tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge de l’Ajuntament de Palma, Óscar Fidalgo, s’han reunit aquest matí per tractar l’acord que permet la simplificació de tràmits en la instal·lació de plaques solars en polígons industrials.

Amb aquest acord, un promotor o empreses situades en les àrees industrials que sol·licitin la subvenció PITEIB Polígons o PITEIB PIME en sòl urbà podrà acudir a una Oficina de Transició Energètica (OTE) per a tramitar la subvenció, a més de poder presentar en la mateixa oficina o en qualsevol punt d’atenció de l’Ajuntament de Palma la comunicació prèvia i la declaració responsable.

En aquest sentit, Sáenz de Sant Pere ha explicat: «Aquest és un acord del model de declaració responsable entre el consistori palmesà i el Govern que serveix per agilitzar i simplificar tot el procés d’inici d’obres. A més, amb el plus que les oficines de transició energètica de l’IBE seran punt de tramitació, acompanyament i assessorament». I ha afegit: «Esperam que aquesta mesura serveixi per a impulsar la instal·lació de plaques solars en polígons, per oferir una via ràpida per a l’ocupació d’espais ja urbans que no constitueixi una ocupació de sòl rústic. Així maximitzam el nostre compromís en l’ocupació de zones urbanes».

Per part seva, Óscar Fidalgo ha manifestat: «s'aconsegueix eliminar fibrociment i les cobertes de les empreses se substitueixen per panells energèticament nets. Amb això, impulsam la descarbonització a Palma i potenciam la producció d'energies renovables en el municipi amb el menor impacte paisatgístic».

Oficines per a la transició energètica

Les Oficines per a la Transició Energètica tenen l’objectiu d’assessorar, acompanyar i sensibilitzar, tant a la ciutadania com a empreses i corporacions locals, sobre els recursos i ajuts que tenen a la seva disposició per adoptar canvis que accelerin la lluita contra el canvi climàtic. Estan situades a Palma, Inca, Manacor, Eivissa, Ciutadella i, en breu, s’inaugurarà la sisena a Formentera.


Data d'actualització: 01 juliol 2024


Comparteix