avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

Agricultura, Pesca i Medi Natural promociona a la ITB de Berlín l'ametla de Mallorca com a producte de gran qualitat vinculat al paisatge i al sector primari de l'illa

Agricultura, Pesca i Medi Natural promociona a la ITB de Berlín l'ametla de Mallorca com a producte de gran qualitat vinculat al paisatge i al sector primari de l'illa

2024 3 5 3017480 06 març 2024

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha promocionat a la Internationale Tourismus-Börse (ITB) de Berlín l’ametla de Mallorca amb Indicació Geogràfica Protegida, un dels productes més emblemàtics del sector primari, de gran qualitat i vinculat al paisatge de l’illa. En coordinació amb la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport i l'AETIB, avui s’ha fet una presentació i una degustació d’ametla torrada i de gató.

El conseller Joan Simonet, juntament amb el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha viatjat fins a la capital alemanya per donar suport a aquest esdeveniment. Simonet ha aprofitat per destacar que «les rendes del turisme s'han de repartir entre tots els sectors econòmics. En el cas que ens afecta, això pot ser mitjançant la venda directa dels productes dels pagesos als turistes o bé a través dels agents de comercialització turístics. Ningú ha d'oblidar que l'objectiu principal és que el sector primari sigui rendible». Per això, el conseller ha insistit que «és de vital importància que el sector primari tengui presència en la promoció turística de les Illes Balears, ja que, a més, és un element clau per a la vertebració del territori i per a la conservació del paisatge».

Durant la presentació, el Consell Regulador de la IGP Ametla de Mallorca ha explicat als assistents algunes de les propietats diferenciadores de l’ametla cultivada a l’illa i ha incidit en la importància dels ametlers en la història de Mallorca i en l’atractiu que suposen els camps d’ametlers en flor per a un tipus de turisme sostenible i enfocat en la natura i cultura locals.

En aquest sentit, el director general Joan Llabrés ha volgut destacar que «el cultiu de l'ametla té un vincle inseparable amb la cultura de les nostres illes i ha estat un element fonamental en la construcció del paisatge agrari que tenim avui dia. A més, és un producte de gran qualitat que ha estat lligat històricament a la nostra gastronomia, ja que està present en infinitat de receptes». A més, ha volgut recordar que «tal com ja vàrem fer a FITUR amb el vi i l'oli, ara a Berlín, acostam els nostres productes i el sector primari als nostres visitants».

Cal recordar que a Mallorca, més de tres-centes explotacions agrícoles tenen els ametlers inscrits en la indicació geogràfica protegida i sumen ja més de quatre mil hectàrees de superfície agrícola cultivada. Unes xifres que, segons la IGP, «augmenten any rere any, la qual cosa significa que cada vegada més tant els consumidors residents a l'illa com els que ens visiten aposten per la qualitat i la proximitat».

Durant l’acte també s’ha animat als assistents a visitar i a conèixer les fires tradicionals ja consolidades a Mallorca que giren al voltant de l'ametla o de l'ametler, com les que tenen lloc cada any a Son Servera o a Marratxí.


Data d'actualització: 06 març 2024


Comparteix

× Contingut temporal pendent d'actualització