INA22 - Olis d'oliva i vins

Aquest cicle forma en l'elaboració i envasament d'olis d'oliva, vins i altres begudes seguint els plans de producció i qualitat establerts. Es realitza el manteniment de primer nivell dels equips i s'aplica la legislació vigent en matèria d’higiene, seguretat alimentària, protecció ambiental i prevenció de riscos laborals.

Durada: 2.000 hores

Ensenyament: Formació professional

Grau: D - Cicle formatiu de grau mitjà

Titulació: Tècnic o tècnica

Descobreix més cicles de la mateixa família professional: Indústries alimentàries

Matèries
Matriculats abans del curs 2024/25

Fins al curs 2024-2025 a les Illes Balears s'han aplicat els currículums estatals, a partir d'aquest curs s'han començat a aplicar els currículums autonòmics que estan en fase d'esborrany.

Matriculats a partir del curs 2024/25
Codi 1r Curs Hores Setmanals Total Hores
0030 Operacions i control de magatzem a la indústria alimentària 1 40
0116 Principis de manteniment electromecànic 3 90
0316 Matèries primeres i productes en la indústria oleícola, vinícola i d'altres begudes 6 200
0317 Extracció d'olis d'oliva 7 230
0318 Elaboració de vins 9 300
1664 Digitalització aplicada als sectors productius 1 30
1709 Itinerari personal per a l’ocupabilitat I 3 90
Total 1r curs 30 980

Codi 2n Curs Hores Setmanals Total Hores
0031 Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments 2 80
0146 Venda i comercialització de productes alimentaris 3 90
0319 Condicionament d'olis d'oliva 6 190
0320 Elaboració d'altres begudes i derivats 7 230
0321 Anàlisi sensorial 3 90
0156 Anglès professional 3 120
1708 Sostenibilitat aplicada al sistema productiu 1 30
1710 Itinerari personal per a l’ocupabilitat II 2 60
1713 Projecte intermodular 1 50
Mòdul optatiu 2 80
Total 2n curs 30 1020
TOTAL 2000

Per a informació sobre mòduls contacte amb el Punt d'Orientació Acadèmica i Professional.

Què necessito per accedir-hi

Pots accedir als cicles de grau mitjà si compleixes aquests requisits:

Com preinscriure'm

Consulta la secció d'Admissió.

Sortides acadèmiques i professionals

Un cop finalitzat el cicle formatiu de grau mitjà, l'alumnat que vol continuar estudiant pot:

  • Accedir a un cicle formatiu de grau superior mitjançant el procés d'admissió directa, sense necessitat de prova d'accés.
  • Cursar un grau C de nivell 3.
  • Cursar un grau E de nivell 2.
  • Cursar el batxillerat.

Per altra banda, aquells que prefereixen incorporar-se al món laboral poden exercir funcions com:

  • Personal cellerer, elaborador/a de vins, caves, sidra i altres begudes i derivats.
  • Personal mestre/a d’almàssera, extractora i refinament d’olis d’oliva.
  • Recepcionistes de matèries primeres.
  • Personal operador/a de secció d’embotellament i/o d’envasament.
  • Auxiliars de laboratori en almàsseres i cellers.
  • Auxiliars de control de qualitat en almàsseres i cellers.
  • Comercials d’almàsseres i cellers.
Normativa
Centres on es pot cursar

Accedeix al nostre cercador de centres.