Aquest cicle forma en l'elaboració i envasament d'olis d'oliva, vins i altres begudes seguint els plans de producció i qualitat establerts. Es realitza el manteniment de primer nivell dels equips i s'aplica la legislació vigent en matèria d’higiene, seguretat alimentària, protecció ambiental i prevenció de riscos laborals.
Durada: 2.000 hores
Ensenyament: Formació professional
Grau: D - Cicle formatiu de grau mitjà
Titulació: Tècnic o tècnica
Descobreix més cicles de la mateixa família professional: Indústries alimentàries
Matèries
Matriculats abans del curs 2024/25
Fins al curs 2024-2025 a les Illes Balears s'han aplicat els currículums estatals, a partir d'aquest curs s'han començat a aplicar els currículums autonòmics que estan en fase d'esborrany.
Matriculats a partir del curs 2024/25
Codi | 1r Curs | Hores Setmanals | Total Hores |
---|---|---|---|
0030 | Operacions i control de magatzem a la indústria alimentària | 1 | 40 |
0116 | Principis de manteniment electromecànic | 3 | 90 |
0316 | Matèries primeres i productes en la indústria oleícola, vinícola i d'altres begudes | 6 | 200 |
0317 | Extracció d'olis d'oliva | 7 | 230 |
0318 | Elaboració de vins | 9 | 300 |
1664 | Digitalització aplicada als sectors productius | 1 | 30 |
1709 | Itinerari personal per a l’ocupabilitat I | 3 | 90 |
Total 1r curs | 30 | 980 |
Codi | 2n Curs | Hores Setmanals | Total Hores |
---|---|---|---|
0031 | Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments | 2 | 80 |
0146 | Venda i comercialització de productes alimentaris | 3 | 90 |
0319 | Condicionament d'olis d'oliva | 6 | 190 |
0320 | Elaboració d'altres begudes i derivats | 7 | 230 |
0321 | Anàlisi sensorial | 3 | 90 |
0156 | Anglès professional | 3 | 120 |
1708 | Sostenibilitat aplicada al sistema productiu | 1 | 30 |
1710 | Itinerari personal per a l’ocupabilitat II | 2 | 60 |
1713 | Projecte intermodular | 1 | 50 |
Mòdul optatiu | 2 | 80 | |
Total 2n curs | 30 | 1020 | |
TOTAL | 2000 |
Per a informació sobre mòduls contacte amb el Punt d'Orientació Acadèmica i Professional.
Què necessito per accedir-hi
Pots accedir als cicles de grau mitjà si compleixes aquests requisits:
- Requisits generals dels cicles formatius de grau mitjà.
- Requisits especifics d'aquest cicle: cap.
Com preinscriure'm
Consulta la secció d'Admissió.
Sortides acadèmiques i professionals
Un cop finalitzat el cicle formatiu de grau mitjà, l'alumnat que vol continuar estudiant pot:
- Accedir a un cicle formatiu de grau superior mitjançant el procés d'admissió directa, sense necessitat de prova d'accés.
- Cursar un grau C de nivell 3.
- Cursar un grau E de nivell 2.
- Cursar el batxillerat.
Per altra banda, aquells que prefereixen incorporar-se al món laboral poden exercir funcions com:
- Personal cellerer, elaborador/a de vins, caves, sidra i altres begudes i derivats.
- Personal mestre/a d’almàssera, extractora i refinament d’olis d’oliva.
- Recepcionistes de matèries primeres.
- Personal operador/a de secció d’embotellament i/o d’envasament.
- Auxiliars de laboratori en almàsseres i cellers.
- Auxiliars de control de qualitat en almàsseres i cellers.
- Comercials d’almàsseres i cellers.
Normativa
- Curriculum propi de les Illes Balears (ESBORRANY)
- Normativa estatal
Centres on es pot cursar
Accedeix al nostre cercador de centres.