Aquest cicle formatiu capacita l'alumnat per a la recepció de matèries primeres, la preelaboració i elaboració de productes bàsics de forneria i pastisseria, la seva presentació i venda, així com la seva dispensació. Tot això es duu a terme seguint els protocols establerts, les normes d'higiene, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental, i comunicant-se adequadament en català, castellà i una llengua estrangera, tant de manera oral com escrita.
La formació té una durada total de 2.000 hores, distribuïdes en dos cursos acadèmics: 1.584 hores es realitzen en un centre educatiu, i 416 hores corresponen a l’estada en un centre de treball.
Durada: 2.000 hores
Ensenyament: Formació professional
Grau: D - Cicle formatiu de grau bàsic
Titulació: Tècnic bàsic o tècnica bàsica
Descobreix més cicles de la mateixa família professional: Indústries Alimentàries
Matèries
Matriculats abans del curs 2024/25
Fins al curs 2024-2025 a les Illes Balears s'han aplicat els currículums estatals, a partir d'aquest curs s'han començat a aplicar els currículums autonòmics que estan en fase d'esborrany.
Matriculats a partir del curs 2024/25
Codi | 1r Curs | Hores Setmanals | Total Hores |
---|---|---|---|
3005 | Atenció al client | 3 | 115 |
3133 | Operacions auxiliars a la indústria alimentària | 4 | 1150 |
3017 | Processos bàsics de pastisseria | 10 | 340 |
3161 | Comunicació i Ciències Socials I | 5 | 190 |
3163 | Ciències Aplicades I | 5 | 160 |
3163 | Ciències Aplicades I | 5 | 160 |
3159 | Itinerari personal per a l’ocupabilitat | 2 | 60 |
Tutoria | 1 | 30 | |
Total 1r curs | 30 | 1045 |
Codi | 2n Curs | Hores Setmanals | Total Hores |
---|---|---|---|
3026 | Dispensació en forneria i pastisseria | 6 | 215 |
3007 | Processos bàsics de forneria | 10 | 340 |
3160 | Projecte intermodular d’aprenentatge col·laboratiu | 2 | 60 |
3162 | Comunicació i Ciències Socials II | 6 | 150 |
3164 | Ciències Aplicades II | 5 | 160 |
Tutoria | 1 | 30 | |
Total 2n curs | 30 | 955 | |
TOTAL | 2000 |
Per a informació sobre mòduls contacte amb el Punt d'Orientació Acadèmica i Professional.
Què necessit per accedir-hi?
Pots accedir als cicles de grau bàsic si compleixes aquests requisits:
- Requisits generals dels cicles formatius de grau bàsic.
- Requisits especifics d'aquest cicle: cap.
Com m’hi puc apuntar?
Consulta la secció d'Admissió.
Sortides acadèmiques i professionals
Un cop finalitzat el cicle formatiu de grau bàsic, l'alumnat que vol continuar estudiant pot:
- Accedir a un cicle formatiu de grau mitjà mitjançant el procés d'admissió directa, sense necessitat de prova d'accés.
- Matricular-se en un Grau C de nivell 2, ampliant la seva qualificació professional.
- Obtenir el títol de l'ESO, sempre que hagi superat tots els àmbits del cicle.
La superació d'aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:
- Auxiliar de forneria i brioixeria.
- Auxiliar de pastisseria.
- Auxiliar de magatzem de pastisseria.
- Empleada/empleat d'establiment de pastisseria.
- Auxiliar de magatzem.
- Auxiliar de venda.
Podràs treballar en forns i pastisseries, tant en petites com en mitjanes i grans empreses del sector. També podràs desenvolupar la teva activitat, seguint instruccions i amb autonomia, en petits establiments dedicats a la producció i venda de productes de forneria i pastisseria.
Normativa
- Curriculum propi de les Illes Balears (ESBORRANY)
- Normativa estatal
Centres educatius on s’imparteix
Accedeix al nostre cercador de centres