INA12 - Forneria i pastisseria
Fitxa PDF

Aquest cicle formatiu capacita l'alumnat per a la recepció de matèries primeres, la preelaboració i elaboració de productes bàsics de forneria i pastisseria, la seva presentació i venda, així com la seva dispensació. Tot això es duu a terme seguint els protocols establerts, les normes d'higiene, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental, i comunicant-se adequadament en català, castellà i una llengua estrangera, tant de manera oral com escrita.

La formació té una durada total de 2.000 hores, distribuïdes en dos cursos acadèmics: 1.584 hores es realitzen en un centre educatiu, i 416 hores corresponen a l’estada en un centre de treball.

Durada: 2.000 hores

Ensenyament: Formació professional

Grau: D - Cicle formatiu de grau bàsic

Titulació: Tècnic bàsic o tècnica bàsica

Descobreix més cicles de la mateixa família professional: Indústries Alimentàries

Matèries
Matriculats abans del curs 2024/25

Fins al curs 2024-2025 a les Illes Balears s'han aplicat els currículums estatals, a partir d'aquest curs s'han començat a aplicar els currículums autonòmics que estan en fase d'esborrany.

Matriculats a partir del curs 2024/25
Codi 1r Curs Hores Setmanals Total Hores
3005 Atenció al client 3 115
3133 Operacions auxiliars a la indústria alimentària 4 1150
3017 Processos bàsics de pastisseria 10 340
3161 Comunicació i Ciències Socials I 5 190
3163 Ciències Aplicades I 5 160
3163 Ciències Aplicades I 5 160
3159 Itinerari personal per a l’ocupabilitat 2 60
Tutoria 1 30
Total 1r curs 30 1045

Codi 2n Curs Hores Setmanals Total Hores
3026 Dispensació en forneria i pastisseria 6 215
3007 Processos bàsics de forneria 10 340
3160 Projecte intermodular d’aprenentatge col·laboratiu 2 60
3162 Comunicació i Ciències Socials II 6 150
3164 Ciències Aplicades II 5 160
Tutoria 1 30
Total 2n curs 30 955
TOTAL 2000

Per a informació sobre mòduls contacte amb el Punt d'Orientació Acadèmica i Professional.

Què necessit per accedir-hi?

Pots accedir als cicles de grau bàsic si compleixes aquests requisits:

Com m’hi puc apuntar?

Consulta la secció d'Admissió.

Sortides acadèmiques i professionals

Un cop finalitzat el cicle formatiu de grau bàsic, l'alumnat que vol continuar estudiant pot:

  • Accedir a un cicle formatiu de grau mitjà mitjançant el procés d'admissió directa, sense necessitat de prova d'accés.
  • Matricular-se en un Grau C de nivell 2, ampliant la seva qualificació professional.
  • Obtenir el títol de l'ESO, sempre que hagi superat tots els àmbits del cicle.

La superació d'aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:

  • Auxiliar de forneria i brioixeria.
  • Auxiliar de pastisseria.
  • Auxiliar de magatzem de pastisseria.
  • Empleada/empleat d'establiment de pastisseria.
  • Auxiliar de magatzem.
  • Auxiliar de venda.

Podràs treballar en forns i pastisseries, tant en petites com en mitjanes i grans empreses del sector. També podràs desenvolupar la teva activitat, seguint instruccions i amb autonomia, en petits establiments dedicats a la producció i venda de productes de forneria i pastisseria.


Normativa
Centres educatius on s’imparteix

Accedeix al nostre cercador de centres