Aquest cicle forma en l'elaboració i presentació de productes de fleca, pastisseria i confiteria, dirigint les operacions de producció, composició i decoració en obradors i establiments de restauració. Es garanteix el compliment de la legislació vigent en higiene i seguretat alimentària, protecció ambiental i prevenció de riscos laborals.
Durada: 2.000 hores
Ensenyament: Formació professional
Grau: D - Cicle formatiu de grau mitjà
Titulació: Tècnic o tècnica
Descobreix més cicles de la mateixa família professional: Indústries alimentàries
Matèries
Matriculats abans del curs 2024/25
Fins al curs 2024-2025 a les Illes Balears s'han aplicat els currículums estatals, a partir d'aquest curs s'han començat a aplicar els currículums autonòmics que estan en fase d'esborrany.
Matriculats a partir del curs 2024/25
| Codi | 1r Curs | Hores Setmanals | Total Hores |
|---|---|---|---|
| 0024 | Matèries primeres i processos en forneria, pastisseria i rebosteria | 3 | 100 |
| 0025 | Elaboracions de forneria i brioixeria | 11 | 340 |
| 0026 | Processos bàsics de pastisseria i rebosteria | 7 | 230 |
| 0030 | Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària | 1 | 40 |
| 0031 | Seguretat i higiene en la manipulació d'aliments | 2 | 80 |
| 0032 | Presentació i venda de productes de forneria i pastisseria | 2 | 80 |
| 1664 | Digitalització aplicada als sectors productius | 1 | 30 |
| 1709 | Itinerari personal per a l’ocupabilitat I | 3 | 90 |
| Total 1r curs | 30 | 990 |
| Codi | 2n Curs | Hores Setmanals | Total Hores |
|---|---|---|---|
| 0027 | Elaboracions de confiteria i altres especialitats | 7 | 230 |
| 0028 | Postres per a la restauració | 8 | 250 |
| 0029 | Productes d'obrador | 6 | 190 |
| 0156 | Anglès professional | 3 | 120 |
| 1708 | Sostenibilitat aplicada al sistema productiu | 1 | 30 |
| 1710 | Itinerari personal per a l’ocupabilitat II | 2 | 60 |
| 1713 | Projecte intermodular | 1 | 50 |
| Mòdul optatiu | 2 | 80 | |
| Total 2n curs | 30 | 1010 | |
| TOTAL | 2000 | ||
Per a informació sobre mòduls contacte amb el Punt d'Orientació Acadèmica i Professional.
Què necessito per accedir-hi
Pots accedir als cicles de grau mitjà si compleixes aquests requisits:
- Requisits generals dels cicles formatius de grau mitjà.
- Requisits especifics d'aquest cicle: cap.
Com preinscriure'm
Consulta la secció d'Admissió.
Sortides acadèmiques i professionals
Un cop finalitzat el cicle formatiu de grau mitjà, l'alumnat que vol continuar estudiant pot:
- Accedir a un cicle formatiu de grau superior mitjançant el procés d'admissió directa, sense necessitat de prova d'accés.
- Cursar un grau C de nivell 3.
- Cursar un grau E de nivell 2.
- Cursar el batxillerat.
Per altra banda, aquells que prefereixen incorporar-se al món laboral poden exercir funcions com:
- Forner/a.
- Elaborador/a de brioixeria.
- Elaborador/a de masses i bases de pizza.
- Pastisser/a.
- Elaborador/a i decorador/a de pastissos.
- Confiter/a.
- Reboster/a Torroner.
- Elaborador/a de caramels i dolços.
- Elaborador/a de productes de cacau i xocolata.
- Xurrer/a.
- Galleter/a.
- Elaborador/a de postres en restauració.
Normativa
- Curriculum propi de les Illes Balears (ESBORRANY)
- Normativa estatal
Centres on es pot cursar
Accedeix al nostre cercador de centres.