Torna

Iniciatives Normatives en tramitació

Tornar al llistat de notícies

22/04/2024

Projecte de decret de creació de l’Acadèmia de la Cuina, del Vi i de la Gastronomia de les Illes Balears

Direcció General de Relacions Institucionals i de Relacions amb el Parlament


FITXA: Projecte de decret de creació de l’Acadèmia de la Cuina, del Vi i de la Gastronomia de les Illes Balears 


Objecte: D’acord amb l’article 3 del Decret 63/1994, de 13 de maig, les acadèmies són creades per decret, a iniciativa pròpia o a instancia de part. En aquest cas, la creació de l’Acadèmia ha estat sol·licitada a instància de part, per la qual cosa, s’ha d’iniciar el procediment l’elaboració d’un decret del Govern de les Illes Balears, d’acord amb els articles 53 i següents de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears. Entre d’altres, els objectius principals de la norma són: preservar l'abundant riquesa gastronòmica de les Illes Balears, instruir generacions futures pel que fa a l'elaboració i conservació del receptari balear, impulsar la utilització de productes locals i de temporada.

Òrgan o entitat que tramita l'expedient: Direcció General de Relacions Institucionals i Cooperació Local

Òrgan que continua la tramitació després de la reorganització de la nova legislatura: Direcció General de Relacions Institucionals i de Relacions amb el Parlament

Data d'inici de la tramitació: 31 d’agost de 2023

Fase actual de tramitació: Un cop emès l’Informe de 10 d’abril de 2024 del Servei Jurídic de de Conselleria de Presidència i Administracions Públiques, i emesa la tercera Memòria d’anàlisi de l’impacte normatiu, es modifica el text del projecte de decret de la creació de l’Acadèmia de la Cuina, del Vi i de la Gastronomia de les Illes Balears


PROCESSOS DE PARTICIPACIÓ RELACIONATS


Consulta prèvia: la iniciativa normativa s’ha sotmès al tràmit de la consulta pública prèvia, des del dia 26 de maig de 2023 fins al dia 30 de juny de 2023, inclòs. Podeu veure el nombre de visites i, si escau, el d’aportacions rebudes, consultant l’històric de consultes prèvies del Portal de Participació Ciutadana.

 

Informació pública: Aquest projecte ha estat sotmès a informació pública. Podeu consultar més dades a la pàgina de l’històric d'informació pública del Portal de Participació, en què s’indica el nombre de visites i, si escau, el d’al·legacions.

A més, s’han fet consultes a les conselleries de l’Administració autonòmica (per mitjà de les secretaries generals) i als consells insulars i s’ha donat audiència a l’efecte de la participació de les entitats que estiguin relacionades amb l’objecte del projecte de decret, i a la Reial Acadèmia de Gastronomia, d’àmbit territorial estatal, d’acord amb l’article 58 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears. 


DOCUMENTACIÓ RELACIONADA

(08/05/2023) Resolució d’inici de la consulta prèvia (pdf)

(08/05/2023) Consulta prèvia 2/2023 (pdf)

(31/08/2023) Resolució d’inici (pdf)

(23/10/2023) Projecte de decret per a audiència i informació pública (pdf)  

(23/10/2023) Memòria d’anàlisi d’impacte normatiu (MAIN)  (pdf)

(04/11/2023) Resolució d’informació pública BOIB (pdf)

(09/11/2023) Informe d’impacte de gènere (pdf)

(18/03/2024) Informe de valoració d’al·legacions (pdf)

(25/03/2024) Segona Memòria d'anàlisi d'impacte normatiu (MAIN) (pdf)

(01/04/2024) Segona versió del Projecte de decret (pdf)

(10/04/2024) Informe del servei jurídic (pdf)

(15/04/2024) Informe de la DG després de l'informe del servei jurídic (pdf)

(22/04/2024) Tercera Memòria d'anàlisi d'impacte normatiu (MAIN) (pdf)

(22/04/2024) Tercera versió del Projecte de decret (pdf)