Torna

Servei de Gestió Forestal

MITJANS AERIS DE L'OPERATIU D'EXTINCIÓ D'INCENDIS FORESTALS (OIF)


 • MALLORCA

Destacament de l'aeròdrom de Son Bonet (Marratxí)

- 2 Avions de Càrrega en Terra o ACT, model Air Tractor 802, durant l'època de risc d'incendi forestal. Amb un motor de 1.350 HP i capacitat per un dipòsit d'espuma de 68 L, fa descàrregues totals o parcials de fins a 3.100 L. És un mitjà que permet una ràpida actuació (velocitat de creuer 310 km/h) dins del despatx automàtic motivat per un avís de foc en zona forestal. Un d'ells pertany al Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO).


- 2 Helicòpters Lleugers Monoturbina, model ECUREUIL AS-350 B3. Té capacitat per transportar fins a 5 persones i pot descarregar amb el Bambi-Bucket 900 L d'aigua.

- 1 Avió de Coordinació i Observació (GAVINA), model VULCANAIR P68 OBS 2. Es tracta d'un aeronau destinat a la vigilància, observació i dissuassió durant l'epoca de risc d'incendis forestals i que, durant les tasques d'extinció, exerceix les funcions de coordinació de tots els mitjans aèris (amb un tècnic forestal). Té instrumental dotat d'una càmara amb zoom 10-2.024 mm normal i infrarrojos, per la localització de punts calents en vigilància o extinció. 

 

   

  Destacament del Nord-Est de Mallorca (Petra)

   - 1 Helicòpter Lleuger Monoturbina, model ECUREUIL AS-350 B3. Té capacitat per transportar fins a 5 persones i pot descarregar amb el Bambi-Bucket 900 L d'aigua. 

    

   Base Pollença

   - 1 Avió Amfibi FOCA, model CANADAIR CL-215T amb capacitat de llançament de 5.500 L. (MITECO).

    

   • EIVISSA

   Destacament de l'Aeroport d'Eivissa i Sa Coma

   - 1 Avió de Càrrega en Terra i Anfibi, model Air Tractor 802 Fire Boss, durant l'època de risc d'incendi forestal.

   1 Helicòpter Lleuger Monoturbina, model ECUREUIL AS-350 B3.

    

   • MENORCA

   Destacament de S'Arangí (Es Mercadal)

   1 Helicòpter Lleuger Monoturbina, model ECUREUIL AS-350 B3.