Torna

Servei de Gestió Forestal

MITJANS AERIS DE L'OPERATIU D'EXTINCIÓ D'INCENDIS FORESTALS


 • MALLORCA

Destacament de l'aeròdrom de Son Bonet (Marratxí)

- 2 Avions de Càrrega en Terra o ACT (ROJO i AZUL), model Air Tractor 802, durant l'època de risc d'incendi forestal. Amb un motor de 1.350 HP i capacitat per un dipòsit d'espuma de 68 L, fa descàrregues totals o parcials de fins a 3.100 L. És un mitjà que permet una ràpida actuació (velocitat de creuer 310 km/h) dins del despatx automàtic motivat per un avís de foc en zona forestal. 


- 1 Helicòpter Mitjà Biturbina (HALCÓN 01) model SOKOL PZL W 3A. Amb una capacitat de càrrega de 2.516 kg i fins a 10 persones, té una potencia de dues turbines de 900 HP i amb el Bambi-Bucket, pot descarregar fins a 1.600 L d'aigua. Transporta una brigada, un tècnic forestal i un Agent de Medi Ambient, i permet un transport ràpid del personal (i eines com batefocs o pulaskis) a un incendi forestal, on podrà efectuar les corresponents descàrregues inmediatament després del desembarcament del personal helitransportat.

  - 1 Helicòpter Lleuger Monoturbina (HALCÓN 05), model ECUREUIL AS-350 B3. Té capacitat per transportar fins a 5 persones i pot descarregar amb el Bambi-Bucket 900 L d'aigua.

  - 1 Avió de Coordinació i Observació (GAVINA), model VULCANAIR P68 OBS 2. Es tracta d'un aeronau destinat a la vigilància, observació i dissuassió durant l'epoca de risc d'incendis forestals i que, durant les tasques d'extinció, exerceix les funcions de coordinació de tots els mitjans aèris (amb un tècnic forestal). Té instrumental dotat d'una càmara amb zoom 10-2.024 mm normal i infrarrojos, per la localització de punts calents en vigilància o extinció. 

   

    

   Destacament del Nord-Est de Mallorca

    - 1 Helicòpter Lleuger Monoturbina (HALCÓN 02), model ECUREUIL AS-350 B3. Té capacitat per transportar fins a 5 persones i pot descarregar amb el Bambi-Bucket 900 L d'aigua. 

     

    Base Pollença

    - 1 Avió Amfibi FOCA, model CANADAIR CL-215T amb capacitat de llançament de 5.500 L. (MAGRAMA).

     

    • EIVISSA

    Destacament de l'aeroport d'Eivissa

    - 1 Avió de Càrrega en Terra o ACT (BLANCO), model Air Tractor 802, durant l'època de risc d'incendi forestal.

    1 Helicòpter Lleuger Monoturbina (HALCÓN 04), model ECUREUIL AS-350 B3.

     

    • MENORCA

    Destacament de S'Arangí (Es Mercadal)

    1 Helicòpter Lleuger Monoturbina (HALCÓN 03), model ECUREUIL AS-350 B3.