Via Verda Manacor - Artà

La via verda Manacor - Artà recorre 29 quilòmetres, des de Manacor a Artà passant per Sant Llorenç des Cardassar, Son Carrió i Son Servera, seguint el traçat d'una antiga línia de ferrocarril que va funcionar com a tal entre els anys 1921 i 1977. Un itinerari ambiental integrat en el paisatge natural d'aquesta zona del Llevant de Mallorca perquè en gaudeixin caminants i ciclistes amb l'objectiu de fomentar el turisme, l'esport i el contacte amb la natura.

L'amplitud mitjana de la via verda és de quatre metres i disposa de sis zones de descans, amb bancs i taules, aparcabicicletes i zones enjardinades. Al llarg del corredor s'han plantat devers 4.800 arbres (pins, alzines, ullastres, lledoners, plataners i moreres) i 15.200 plantes arbustives, de manera que s'han recuperat més de 26.000 metres quadrats de zones boscoses. També s'han creat sis comunitats vegetals pròpies i s'han adequat diversos punts d'aigua per a la conservació de la biodiversitat.

S'han instal·lat centres d'interpretació ambiental en les estacions de Sant Llorenç des Cardassar, Son Servera i Artà, i diversos plafons al llarg del traçat amb informació sobre la Xarxa Natura 2000 i sobre la vegetació i la fauna característiques de la zona.

 

VIAS VERDES

SFM

TIB

Vídeo Promocional de la Via Verda Manacor - Artà

Normes General d'Ús

Normes Generals d'Ús

 

Informació Ecoturística

Informació Ecoturística

Mapa dels Punts d'Interès

Mapa dels Punts d'Interès

 

Línia Ferroviària Manacor - Artà

Línia Ferroviària Manacor - Artà