La Comissió NAT del Comitè de Regions fixa les seves prioritats pel 2023

El director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens i Vicens, ha participat en la Comissió de Recursos Naturals (NAT) del Comitè de les Regions, òrgan consultiu de la UE compost per representants locals i regionals, celebrada dia 22 de novembre del 2022 a Brussel·les.

De l’ordre del dia de la sessió cal destacar el debat sobre les prioritats de la Comissió pel 2023 en qual s’ha fet especial esment a la resiliència en el marc de catàstrofes naturals. En aquest punt cal subratllar la intervenció d’Antoni Vicens el qual ha posat de rellevància que de manera transversal hauria d’haver més presencia d’aquells territoris que geogràficament ja tenen de base una vulnerabilitat, com són a més dels territoris rurals que apareixen en l’article 174, les illes, els territoris de muntanya i els que pateixen de problemes demogràfics. 

Seguidament, s’han aprovat els següents dictàmens d’iniciativa: «Estratègies d'adaptació regional per aconseguir una agricultura hipocarbònica», amb el ponent Loïg Chesnais-Girard (FR/PSE), «Espai Europeu de dades sanitàries», amb la ponent Daniela Cîmpeam (RO/PPE).

Dintre dels esdeveniments que es faran fora de la Comissió NAT pel 2023 s’ha  aprovat la celebració d’un seminari sobre turisme rural impulsat per a la regió de Cantabria, aprofitant que el 2023 es celebrarà l’any de jubileu en la Comunitat. Un seminari on es tractaran temes sobre l’organització del turisme després de la Covid i  la implementació dels fons europeus dintre d’aquest àmbit.