SITIBSA

Detall NOTÍCIES

Publicada la sèrie d’ortofotografies ORTO 2015 de les Illes Balears

09/11/2015

El Serveis d'Informació Territorial de les Illes Balears (SITIBSA) de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat ha publicat aquesta setmana a Internet la sèrie d'ortografies de l'any 2015 de les Illes Balears, les ORTO 2015. Aquestes imatges s'han elaborat a partir de les fotografies aèries preses entre el 13 i el 23 d'abril d'enguany.

La nova sèrie d'imatges aèries de 2015, forma part del mapa base del visualitzador de la pàgina web de la Infraestructura de Dades Espacials de les Illes Balears (IDEIB) (http://ideib.caib.es/visualitzador/visor.jsp). A més, utilitzant la taula de continguts situada a l'esquerra del visualitzador, al desplegar el bloc "Bàsics" es poden seleccionar les diferents ortografies dels anys 1956, 1989, 2002, 2006, 2008, 2010, 2012 i la nova de 2015. Utilitzant aquest servei es pot conèixer la data en què s'ha pres cada fotografia.

Aquestes imatges aporten una interessant informació sobre com ha evolucionat el territori de les Illes Balears al llarg del temps i combinar-les amb les capes dels límits administratius, els serveis, els transports i les comunicacions, les àrees educatives o sanitàries, etc.

Les ortofotografies, que poden ser consultades per qualsevol usuari d'Internet que utilitzi un programari que pugui carregar serveis WMS, són especialment útils per a tècnics, administracions públiques, empresaris i estudiants interessats en l'evolució de l'ortografia de les Illes Balears al llarg dels anys.