El 14 de desembre de 2013 es va publicar en el Diari Oficial de la Unió Europea el Reglament d’execució (UE) núm. 1337/2013, de la Comissió, de 13 de desembre de 2013, pel qual s’estableixen disposicions d’aplicació del Reglament (UE) núm. 1169/2011, del Parlament Europeu i del Consell, quant a la indicació del país d’origen o del lloc de procedència per a la carn fresca, refrigerada o congelada de porcí, oví, caprí i aviram.
Aquest Reglament desplega l’article 26 del Reglament (UE) núm. 1169/2011 sobre la informació alimentària i dóna resposta a l’exigència dels consumidors de tenir informació sobre on s’han criat els animals dels quals procedeix la carn que consumeixen.
En concret, el Reglament estableix dues obligacions als diferents operadors d’empresa alimentària:
Aquestes normes també s’apliquen a la carn procedent de països tercers.
Aquest Reglament no s’aplica a la carn de boví que ja té implantat un sistema de traçabilitat i d’etiquetatge específic des de la crisi de les vaques boges (Reial decret 1698/2003 i Reglament (CE) núm. 1760/200).
Podeu accedir al text complet del Reglament a l’enllaç següent: http://www.boe.es/doue/2013/335/L00019-00022.pdf