Les àrees recreatives són zones d'oci situades en llocs naturals emblemàtics o ben conservats, de fàcil accés i equipades per descansar i menjar gaudint de la natura.

En el següent enllaç podrà accedir al llistat complet d'àrees recreatives gestionades per la Conselleria en matèria de medi ambient indicant per a cadascuna d'elles la seva localització exacta (direcció i plànols detallats). A més pot comprovar al següent document les instal·lacions de què disposen (normalment taules i bancs, contenidors per a la gestió de residus i fogons. En algunes, també WC adaptat i zona de jocs infantils).

L'ús del foc queda regulat pel Decret 125/2007 de 5 d'octubre (BOIB núm. 153 d'11 d'octubre de 2007), pel qual es dicten normes sobre l'ús del foc i es regula l'exercici de determinades activitats susceptibles d'incrementar el risc d'incendi forestal.

Es prohibeix l'ús dels fogons en totes les àrees recreatives de l'1 de maig fins al 15 d'octubre, ambdós inclosos. Fora de l'època de risc d'incendis forestals, del 16 d'octubre fins al 30 d'abril, es pot torrar en totes les àrees recreatives on hi hagi fogons. Algunes d'elles, no disposen d'aquest equipament, i per tant no es pot fer foc en cap moment de l'any (vegi document d'instal·lacions).

És també important que conegui totes les normes d'ús de les àrees recreatives.