1_que_es_la_prod.png

QUÈ ÉS L'AGRICULTURA INTEGRADA?

A finals dels anys 70 del segle XX des de l’Organització Internacional de Lluita Biològica es varen establir les bases d’una producció agrícola sostenible basada en l’ecologia del sistema agrari per aconseguir sistemes agraris resistents, rendibles i robustos. Va néixer així el concepte de Producció Integrada.

 

Es pot definir Producció Integrada com un sistema agrícola de producció d’aliments i d’altres productes d’alta qualitat, que utilitza els recursos i els mecanismes de regulació natural per tal d’assegurar una agricultura viva i duradora (sostenible), compatible amb les exigències de la societat, i reduir els danys al medi ambient, millorant la fertilitat del sòl, evitant la contaminació química de l’aigua i protegint la biodiversitat.

En definitiva, un sistema que garanteixi un equilibri entre l’agricultor, el consumidor i el medi ambient.

Sistema_amb_equilibri.png

A les Illes Balears la Producció Integrada es regula amb el Decret 131/1997, el qual aprova la denominació genèrica d’Agricultura Integrada i el Decret 66/1998, en el qual s’aprova el Reglament de la denominació genèrica d’Agricultura Integrada i del seu Consell.

 Actualment estan regulats 45 cultius.

tabla1.jpg

La superfície certificada l’any 2019 ha superat les 8.000 ha. El 99% de la superfície es concentra a Mallorca, el 0,53% a Eivissa i el 0,46% a Menorca.

tabla2.jpg

grafico1.jpg

grafico2.jpg

grafico3.jpg

Més informació: