Control i certificació
El sistema de certificació es basa en la verificació in situ i documental dels requisits i de les obligacions que s’estableixen en les normes genèriques i específiques sobre producció integrada per a cada campanya i segons el registre d’operador en què estigui inscrit.
El procediment de certificació és el següent:
La norma de Producció Integrada estableix tres grups d’operadors. Per a cada un es pot sol·licitar la certificació de producció integrada segons el seu abast:
1. Certificació per a la producció en camp. Es pot sol·licitar la certificació individual o grups de productors.
2. Certificació per a l’emmagatzematge i/o manipulació dels productes, s’inclou en aquest cas l’envasament.
3. Certificació per a la transformació de producte.
La certificació consta de les parts següents:
Freqüència d’inspecció: anual
Operadors individuals: s’inspecciona in situ el 100%
Grup d’operadors: verificació documental el 100% dels operadors i el 10% in situ.
Nivell de compliment: les normes tècniques han d'especificar en cada cas quins requisits són obligatoris, prohibits i recomanables.