Torna

Laboratori d'Investigacions Marines i Aqüicultura (LIMIA)

INSTAL·LACIONS

Imatges del LIMIA

 

El Laboratori d' Investigacions Marines i Aqüicultura, està situat al port d'Andratx, al sudoest de Mallorca. Aquesta instal·lació compta amb una nau d'experimentació per a espècies marines i un polígon de gàbies. Les gàbies estan situades a l'interior del port, on la batimetría és de 5 a 8 metres. Aquesta instal·lació se ha destinat a l'engreix de les diferents espècies amb les que ha treballat el centre. Concretament les gàbies han donat suport al mantenimient per a repoblació i cultiu experimental, entre d'altres de dèntol, llop, morrudes, sirvioles o corbina.


Va començar el seu camí l'any 1980, quan es va crear l'Estació d'Aqüicultura. La filosofia inicial del centre fou la investigació i el desenvolupament de tècniques de cultiu i d'engreix d'organismes marins i de recolzament al sector pesquer per a diversificar la seva producció.

Poc a poc, l'actividad del centre es va anar diversificant i es va obrir a altres camps d'investigació, tots ells dins del mon de la biologia marina: aplicació de la legislació comunitaria en materia de recursos marins, marisqueig, piscicultura i astacicultura, repoblacions, subministrament d'al·alevins i recolzament tècnic a cooperatives piscícoles, estudi de pesqueríes, erradicació de Caulerpa taxifolia, seguimient de les zones de producció de mol·luscs, estudis de pesca recreativa, mapes zoosanitaris, localització de zones aptes per a la instal·lació de gàbies,....

Les primeres instal·lacions es van reformar entre 2004 i 2005 i es va canviar el nom pel de Laboratori d'Investigacions Marines i Aqüicultura (LIMIA) per l'evolució de la filosofia del centre que, sense perdre de vista la investigació en aqüicultura, potencia els altres camps de la biologia marina en els que ja treballava; i si en un principi el centre recolzava tècnicament a particulars i a institucions, la col·laboració amb altres institucions investigadores s'ha incrementat. Es realitzen investigacions conjuntes amb centres de les Balears: la Universitatd de les Illes Balears (UIB), amb l'IMEDEA y l'IEO; i amb grups de altres comunitats autònomes: CSIC de Blanes, IRTA; universitats, etc.

També segueix oberta a la formació, acollint a becaris de master i tesis, i a l'educació, amb visites de centres escolars i de formació profesional.

 

El LIMIA consta de dos edificis i un polígon de gàbies:

  • La casa del Farer, a la qual trobem:
  • Despatxos,
  • Biblioteca/sala de juntes,
  • Laboratori de genètica.

 

  • La nau d'experimentació, dins la qual hi ha:
  • Laboratori sec,
  • Laboratori d'histologia,
  • Laboratori humit,
  • Sala de tancs,
  • Vestuaris.


Més informació:

Grau, A., Pastor, E., Riera, F. 2000. L'estació d'aqüicultura del Govern de les Illes Balears (Port d'Andratx, 1982) (I). Pàmpol, 1:20-22. pdf (Català)

Incubadora para especies en extinción. 2009. Baleópolis. El mundo. 28: 1-2. pdf (Castellà)

Vida para el mar. Diario de Mallorca.2008. pdf (Castellà)

Icona tornar

 

Català - Castellano
LIMIA. Av. de l'Enginyer Gabriel Roca, 69. 07158 Port d'Andratx

Telèfon 971177691