Torna

Portal Consum

 

Obert el termini d’inscripció de la 16a edició de Consumòpolis

El lema d’enguany és «Cuida el teu planeta amb un consum + responsable, t’atreveixes?»

El concurs s’adreça a alumnes d'educació primària i secundària, i els centres s’hi poden apuntar fins al 21 de maig de 2021

Els centres educatius de les Illes Balears es poden inscriure des del 9 de març fins al 21 de maig de 2021 a la 16a edició del concurs Consumópolis, el qual té per objectiu sensibilitzar els infants i joves sobre la importància de consumir de manera conscient i crítica.

Consumópolis ofereix a la comunitat escolar una eina pràctica i dinàmica que contribueix al desenvolupament integral de l'alumnat com a actuals i futurs consumidors.

El concurs afavoreix l’aprenentatge, de manera divertida, de conceptes relacionats amb diverses temàtiques de consum, així com de procediments i actituds que possibilitin la construcció d'una societat de consum cada vegada més justa, solidària i responsable.

En aquesta setzena edició, la competició, organitzada per la Direcció General de Consum en col·laboració amb el Ministeri de Consum, té el lema «Cuida el teu planeta amb un consum + responsable, t’atreveixes?».

El concurs s’adreça a alumnes de 5è i 6è d’educació primària, 1r i 2n dels cursos d’educació secundària obligatòria i 3r i 4t d’ESO o de formació professional bàsica.

Els docents poden inscriure els equips a la plataforma www.consumopolis.es, on poden accedir a les bases, a les instruccions generals de participació i al document d’ajuda.

La pàgina és també una eina per estar al dia en matèria de consum responsable i ofereix fitxes pedagògiques que ajuden docents i alumnes a fer les activitats del concurs.

En aquest sentit, les fitxes pedagògiques estaran disponibles i en accés obert perquè tant docents com alumnes puguin utilitzar-les com a eina didàctica.
 

Activitat

Els integrants de l’equip, sota la coordinació d’un docent del centre, han de completar el recorregut per la ciutat virtual de Consumópolis resolent diverses proves de caràcter pedagògic i lúdic.

El recorregut es completa quan els 5 integrants de l’equip acaben les 10 proves de caràcter obligatori que presenta el concurs. No tenen un ordre específic i s’hi pot tornar a entrar les vegades que es vulgui per millorar la puntuació. Es fan seguint les Instruccions generals de participació.

Consumópolis 16 disposa d’una convocatòria autonòmica del concurs, els guanyadors del qual podran participar en la convocatòria nacional, per a la qual cosa se seleccionaran els 3 equips que hagin obtingut la millor puntuació en el recorregut per la ciutat virtual de Consumópolis, un per cada nivell de participació, que optaran als premis nacionals.

Els reconeixements autonòmics per als participants que acabin l'activitat dels 3 nivells que estableix el concurs consistiran en el següent:

Per als equips guanyadors, una tauleta tàctil per als 5 concursants i el docent coordinador, amb un màxim d’una tauleta tàctil per docent.
Per a la resta de concursants i docents coordinadors, una bossa ecològica amb diversos obsequis.
16 Chromebook per repartir entre els centres que hi hagin inscrit un mínim de 6 equips, el 50 % dels quals, com a mínim, hagi acabat l’activitat del concurs, que s’adjudicaran segons les especificacions que estableix la resolució de la convocatòria autonòmica.

La Direcció General de Consum de la Conselleria de Salut i Consum i la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d'Educació i Formació Professional han enviat una carta als centres educatius de les Illes Balears perquè en aquesta nova edició hi hagi una participació nombrosa i els alumnes puguin demostrar la seva sensibilització envers un consum segur, sostenible i saludable.

Les persones interessades poden consultar les bases del concurs en aquest enllaç