Torna

Portal Consum

 

curs avaluacio contractes hipotecaris

Curs per a avaluar la transparència i abusivitat dels contractes hipotecaris

 

La Direcció General de Consum de les Illes Balears continua en la línia de control i avaluació dels contractes dels serveis bàsics; en aquest cas seran les entitats financeres les analitzades. Especialistes en crèdit hipotecari, financers i funcionaris de consum examinaran alguns dels contractes signats pels clients durant els darrers anys, que no superaven els mínims estàndards legals de transparència i abús.

El curs serà impartit per un equip docent format pels doctors Guillem Bou Bauzà —Escoles Universitàries Tomàs Cerdà, Barcelona— i Edgar Arribas Gimeno —Universitat CEU San Pablo, Madrid). El curs, que té una durada de 7.30 hores , comença el dilluns 11 de juliol i acaba el divendres 15 de juliol.

El curs va destinat a magistrats, advocats, associacions de consumidors i personal de les administracions de consum de tot Espanya i s’oferirà en línia els matins de 10.00 h a 11.30 h. A més, hi haurà una sessió mirall tots els horabaixes de 19.00 h a 20.30 h.

La Direcció General de Consum vol dotar els especialistes en dret hipotecari i del consum d’eines pràctiques per tal de detectar quines entitats han incomplert la norma. En aquest cas, cal destacar la importància que tenen les resolucions de les autoritats de consum, ja que poden esdevenir prova determinant perquè els clients als quals s’ha aplicat una clàusula abusiva puguin evitar la pèrdua de casa seva.
 

  Descripció i programa del curs

lazo_pdf.gif  Que el 'general hivern' no s'emporti les cases de milers de famílies [article d'opinió. Font: diari Més de Tarragona]