LOGO CAIB
15 de juny de 2017Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

ACTUALITZACIÓ: El conseller Negueruela presenta les subvencions d’iComerç per modernitzar el comerç de proximitat per valor de més de mig milió d’euros NNota Informativa

ACTUALITZACIÓ: El conseller Negueruela presenta les subvencions d’iComerç per modernitzar el comerç de proximitat per valor de més de mig milió d’euros

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha presentat aquest matí la convocatòria de subvencions destinades a la modernització i millora de la competitivitat del petit i mitjà comerç. Els ajuts econòmics estan destinats a donar un impuls al comerç de proximitat per tal de fomentar un model econòmic i de negoci més proper i més equilibrat.
L’import total destinat a la subvenció ascendeix a 546.000 euros que generaran una inversió superior a l’1,1 milions d’euros, ja que els projectes presentats rebran una ajuda del 50% del cost, fins a un màxim de 6.000 euros per empresa.

Negueruela ha destacat que “aquests ajuts són una aposta per la redistribució més justa de la riquesa ja que no només en sortirà beneficiat el comerç, sinó que també es vol generar sinergies amb altres sectors com el d’instal·ladors elèctrics, construcció o tecnologies de la informació”. L’acte de presentació, que s’ha celebrat a la seu de la Cambra de Comerç de Mallorca, ha comptat amb la presència de la directora general de Comerç i Empresa, Pilar Sansó; i el president de la Comissió de Comerç de la Cambra de Comerç, Pedro Mesquida; a més de representants d'entitats interessades.

Les actuacions que seran subvencionables inclouen inversions en comerç electrònic i noves tecnologies, com aplicacions informàtiques, millora del lloc web, o adquisició de material informàtic; modernització d’equipaments, com canvi de mobiliari o maquinària, instal·lació de sistemes d’alarma i màquines TPV, i retolació comercial; i obres de reforma a l’establiment. Per primer cop, se subvencionaran projectes de millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat, com per exemple la instal·lació de sistemes d’il·luminació de baix consum, aparells de climatització o conservació d’aliments que suposin una reducció del consum energètic, a més de la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics o la implantació de sistemes de gestió energètica.