LOGO CAIB
12 de juny de 2017Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

El SOIB obre una nova edició de Beques d'Èxit adreçada a facilitar la represa d’estudis d’ESO o FP a uns 900 joves aturats NNota Informativa

El SOIB obre una nova edició de Beques d'Èxit adreçada a facilitar la represa d’estudis d’ESO o FP a uns 900 joves aturats

La inversión de 2,5 milions d’euros està dirigida aturats d'entre 19 i 30 anys sense estudis o amb baix nivell de formació que vulguin reprendre la seva formació i, d'aquesta manera, millorar la seva ocupabilitat.
La Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, a través del SOIB, i la Conselleria d'Educació i Universitat, a través de la direcció general de Formació Professional i Formació del Professorat, han anunciat avui la posada en marxa de la segona edició de les Beques d'Èxit per a la formació, un programa dotat amb 2,5 milions d'euros que facilita a persones menors de 30 anys sense estudis o amb baix nivell de formació, reprendre els estudis amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat.

El conseller de Treball, Iago Negueruela, acompanyat del conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha explicat en roda de premsa que aquest any els ajuts econòmics  es convoquen no només per reprendre i acabar els estudis d'ESO sinó que, com a novetat, enguany es podran cursar cicles de Formació Professional (FP).

“Com mostren les estadístiques, a més formació major és la probabilitat d'ocupació i millors són les condicions laborals i salarials. A més, la formació dels treballadors és un element crucial per millorar la productivitat i competitivitat del nostre teixit productiu, per la qual cosa augmentar la formació de tots els nostres treballadors ha de ser un objectiu col·lectiu”, ha agregat Negueruela.

Aquesta mesura, que forma part del Pla d'Ocupació de Qualitat 2017-2020 i de les línies marcades pel document Cap a l’èxit educatiu, respon a la necessitat de millorar la qualificació dels treballadors i amb això també les seves oportunitats d'ocupació.

Per la seva banda, el conseller March ha afegit: "necessitem titulats en grau mitjà per millorar el sistema productiu de les Illes Balears. Hem de millorar la qualificació, intentar recuperar persones que han sortit del sistema educatiu i comptar amb taxes d'escolarització postobligatòria més altes ". En aquesta roda de premsa han participat també la directora general de de Formació Professional i formació del Professorat, Maria Francisca Alorda, i el director general d'Ocupació i Economia, Llorenç Pou.

Per finançar les Beques d'Èxit el Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) aporta un total de 2,5 milions d'euros, cofinançats pel Fons Social Europeu, a través el programa de Garantia Juvenil. S'espera que aquests recursos arribin a 915 persones beneficiàries, de les quals 470 podran matricular-se en cursos de 2on, 3r i 4t d'Educació Secundària per a Persones Adultes (ESPA) i 445 podran reprendre els estudis a través de centres integrats d’FP o IES. En ambdues opcions la convocatòria s'adreça a aturats d'entre 18 i 29 anys.

Per Illes, aquest programa invertirà 2 milions d'euros a Mallorca (732 beneficiaris), 300.000 euros a Eivissa i Formentera (110 beneficiaris), i 200.000 euros a Menorca (73 beneficiaris).
La quantia de les Beques d'Èxit de retorn a l'ESO és de 1.704 euros, mentre que en el cas de Formació professional la suma és de 3.834 euros, quantitats que es perceben si se superen els cursos.