LOGO CAIB
8 de juny de 2017Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

Govern i administracions acorden una major coordinació davant la venda ambulant il·legal NNota Informativa

Govern i administracions acorden una major coordinació davant la venda ambulant il·legal

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha destacat avui l'acord sorgit entre totes les institucions públiques implicades per la millora de la coordinació de polítiques dirigides a fer front a la venda ambulant il·legal, a una reunió convocada per la delegada del Govern, Maria Salom.

Negueruela ha qualificat de positiva la reunió que ha congregat a representants públics, organitzacions empresarials i altres agents socials, a la seu de la Delegació del Govern, una reunió plantejada per la conselleria després de la trobada duta a terme la setmana passada amb afectats per la venda ambulant il·legal.

Igualment el titular de Treball ha destacat la importància de la trobada d'avui perquè dóna compliment a una moció aprovada pel Parlament dels Illes Balears dirigida a engegar actuacions que facin front la problemàtica plantejada.

D'acord amb Negueruela, el Govern, a través de la conselleria de Treball, Comerç i Indústria, ha assumit el compromís d'intensificar les campanyes informatives a ports i aeroports amb la col·laboració d’Aena i l’Autoritat Portuària perquè tant turistes com consumidors preguin consciència de que és una activitat que es produeix al marge de la legalitat i de les conseqüències socials i econòmiques que suposa.

En aquesta línia, el conseller ha expressat que aquesta activitat suposa un doble problema: per una banda,  perquè implica una competència deslleial que perjudica el petit i mitjà comerç local donat que és una activitat que es dóna en l’economia irregular i, per tant, escapa al pagament d’imposts, cotitzacions a la seguretat socials i llicències d’activitat. D’altra, ha continuat Negueruela, perquè es produeix fora de la legislació laboral, amb la conseqüències que això implica per als treballadors, que es troben en una situació de desprotecció.

A la reunió d'avui han assistit el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, la directora general de Comerç i Empresa, Pilar Sansó, la directora general de Treball i salut Laboral, Isabel Castro, la delegada del Govern, María Salom,  representants de l’Ajuntament de Palma, la FELIB, les principals patronals del petit i mitjà comerç (AFEDECO, PIMECO i PIMEB), i els responsables de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.