LOGO CAIB
19 de març de 2017Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

Marc Pons sol·licita al Ministeri de Foment que mantingui la suspensió del nou sistema de descompte de resident per a viatges en grup NNota Informativa

Foto de noticia

Marc Pons sol·licita al Ministeri de Foment que mantingui la suspensió del nou sistema de descompte de resident per a viatges en grup

Ha remés una carta al secretari d’Estat d’Infraestructures després de que el passat dimecres s’anul·lés la reunió prevista a Palma
El conseller demana alternatives per atacar el frau que no penalitzin els viatgers
El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha insistit davant el Ministeri de Foment sobre la necessitat de mantenir la suspensió de l’entrada en vigor del nou model de liquidació dels bitllets de viatges en grup que es basa en una referència de preus màxims sobre els quals aplicar el descompte del 50 % de residents.
Pons ha remés una carta al secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gómez Pomar, amb el qual s’havia de reunir el passat dimecres dia 15 de març per tractar aquest assumpte, així com el de la gestió de la tarifa plana per als vols entre illes.
La reunió va ser anul·lada per part del Ministeri i ara s’està pendent d’una nova convocatòria, raó per la qual el conseller ha fet arribar una carta urgent al Govern de l’Estat per tal que no es posi en marxa la mesura, inicialment prorrogada fins al 26 de març.
Cal recordar que l’origen d’aquest nou sistema d’aplicació de descomptes és una Resolució de la Direcció General d’Aviació Civil de 27 d’octubre de 2016 que té per finalitat combatre el frau detectat en alguns casos de viatges en grup. En la seva carta, el conseller insisteix en demanar a Madrid que prenguin en consideració les mesures proposades des de la Conselleria, les quals tenen la mateixa finalitat de combatre les irregularitats, però sense penalitzar directament als viatgers.
Pons insisteix en paralitzar el nou sistema i aplicar altres tipus de mesures per evitar el frau, basats en criteris diferents, com ara un major control i serveis d’inspecció.
Des del Govern balear s’insisteix en que existeixen altres tipus d’eines que poden ser fins i tot molt més eficaces per acabar amb el frau i, sobretot, no recauen sobre el preu que finalment han de pagar el residents per als seus desplaçaments, com ara: 
  • Realització de controls aleatoris amb personal de la Direcció General d’Aviació Civil per comprovar in situ i al moment de l’embarcament la tarifa aplicada.
  • Desenvolupament d’una eina tecnològica que permeti realitzar un seguiment i inspeccions de manera àgil i adequada a les necessitats.
  • Un sistema de facturació en el qual quedi desglossat el preu de cada concepte del paquet, per tal que quedi perfectament identificat.
 
En qualsevol cas, s’està a l’espera de rebre una nova convocatòria de reunió per poder tractar l’assumpte i rebre resposta sobre les propostes efectuades pel Govern i que, a més, compten amb el recolzament de la Mesa del Transport Aeri de les Balears, de l’Agrupació Empresarial d’Agències de Viatge (AVIBA).