LOGO CAIB
Contingut
3 març 2017| <9ªL> Conselleria de Salut

Tretze persones transsexuals ja han canviat el nom que figura en la seva targeta sanitària NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Tretze persones transsexuals ja han canviat el nom que figura en la seva targeta sanitària

El Servei de Salut ha posat en marxa un circuit per canviar els documents identificatius de totes les persones transsexuals que ho sol·licitin
Aquesta iniciativa és un pas més del Govern de les Illes Balears en l’aposta ferma per garantir els drets del col·lectiu LGTBI
 
Un total de tretze persones transsexuals ja han canviat el nom que figura en la seva targeta sanitària per tal que la identificació sanitària estigui d’acord amb la identitat de gènere. El Servei de Salut va posar en marxa un circuit per reconèixer a les persones transsexuals el dret a emprar el nom sentit en els documents identificatius i en els registres dels quals depenen. Aquesta iniciativa afecta la targeta sanitària (o el document d’assistència sanitària equivalent) i els registres clínics.
 
Així doncs, qualsevol persona pot acudir al seu centre de salut o als Serveis Centrals del Servei de Salut per sol·licitar el canvi de nom a la targeta sanitària. Una vegada enllestit aquest tràmit, en un termini de tres a set dies l’usuari rebrà un avís perquè passi a recollir la nova targeta. En els casos dels menors d’edat, cal l’autorització del pare, de la mare o del tutor legal.
 
Aquesta iniciativa és un pas més del Govern de les Illes Balears en l’aposta ferma per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i interssexuals (LGTBI). En aquest sentit, en l’àmbit de la identificació sanitària l’Administració ha de ser respectuosa amb aquest col·lectiu i ha de vetlar perquè es tracti aquestes persones en qualsevol àmbit sanitari pel nom que els representa i pel gènere pel qual s’identifiquen, tal com estableix la Llei 8/2016, de 30 de maig.