LOGO CAIB
2 gener 2017| <9ªL> Conselleria de Salut

Son Espases incorpora una nova tecnologia per millorar la seguretat en el tractament quimioteràpic NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
Amb aquesta incorporació, l’Hospital Universitari Son Espases és el primer centre sanitari a les Illes Balears en adquirir aquesta tecnologia

Son Espases incorpora una nova tecnologia per millorar la seguretat en el tractament quimioteràpic

Es tracta d’un aparell amb control remot que controla i gestiona tota la informació del tractament amb citostàtics
L’Hospital Universitari Son Espases ha incorporat una nova tecnologia per evitar errors en l’administració de la quimioteràpia i, així, millorar la seguretat en el tractament quimioteràpic a l’Hospital de Dia. Es tracta d’una tauleta (PDA) amb control remot i tecnologia wifi que transmet la informació de la PDA a la bomba infusora. Controla i gestiona tota la informació relacionada amb el pacient, el professional d’infermeria i el fàrmac, i monitora i registra tota la informació relacionada amb el tractament a fi de detectar qualsevol error o incidència que es pugui produir. Son Espases és el primer hospital de les Illes Balears i el segon de l’Estat que ha adquirit aquesta tecnologia i l’ha posada en funcionament.

El procediment habitual amb citostàtics es basa en la prescripció mèdica del tractament, l’elaboració de la quimioteràpia i l’administració del tractament. Aquest darrer punt no compta amb tecnologia informàtica i és on la nova eina duu a terme la seva funció. El control remot rep els paràmetres de cada tractament i, posteriorment, identifica el pacient, el professional d’infermeria i el fàrmac. A continuació, el dispositiu, connectat al sistema, rep la programació per wifi, això evita qualsevol tipus d’equivocació a la vegada que es monitora i registra tota la informació del tractament en temps real. Així, el personal d’infermeria rep, immediatament, qualsevol incidència o alarma perquè actuï segons les necessitats; a més, les dades del pacient queden registrades en el sistema informàtic. D’aquesta manera, es compleix correctament l’assignació del pacient, el fàrmac correcte, la dosi adequada, la via correcta i el temps assignat.

OncoSafety funciona a l’Hospital de Dia d’Oncologia des de l’any passat i ha dut a terme, satisfactòriament, el seguiment de dos-cents pacients.