LOGO CAIB
Contingut
4 agost 2016| <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

El Govern inverteix més de 1,4 milions a Menorca per a promoure la contractació pública de més de 127 desocupats NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern inverteix més de 1,4 milions a Menorca per a promoure la contractació pública de més de 127 desocupats

Tres línies, cofinançades per l’FSE, l’Estat i fons propis, s’adrecen a desocupats joves, majors de 30 i majors de 45 anys, amb una inversió de 16 milions d’euros a les Illes
El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha presentat avui el Programa públic d’ocupació “Creant oportunitats de feina” per a Menorca, que permetrà la contractació d’unes 127 persones aturades, a través de tres programes que podran desenvolupar els ajuntaments i el Consell de Menorca. Per a la posada en marxa d’aquest programa, el Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) ha incrementat els fons en més d’un 40% al conjunt de les Illes, passant dels 11,4 milions de l’any passat als 16 milions per a 2016, i ha ampliat el nombre de beneficiaris en 451 persones (60%); en el cas de Menorca s’incrementa el pressupost un 36% (amb un total d’1,4 milions). S’han programat 14 projectes de contractació, que arribaran a 127 persones aturades, el que suposa un increment del 40% respecte l’any anterior. L’aportació de la inversió prové d’una banda de fons propis, als que s’hi afegeixen fons de l’Estat i del Fons Social Europeu. El conseller de Treball Negueruela ha presentat els programes juntament amb el conseller d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company i el director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou.  

Després d’un primer any on s’han atès, amb mesures urgents, els col·lectius més desafavorits (joves i majors de 45 anys), en aquesta convocatòria s’ha ampliat a tots els col·lectius, per cobrir les necessitats de les persones aturades més desafavorides. Tres són les línies de contractació que es fomenten en aquest programa públic d’ocupació. D’una banda, el Govern reedita el Pla de Garantia Juvenil, dissenyat amb la doble finalitat d’oferir un contracte de feina a persones aturades de fins a 29 anys i una formació relacionada amb l’ocupació que desenvoluparà a través de projectes de corporacions locals (ajuntaments i consells insulars). Aquest programa, cofinançat pel Fons Social Europeu, compta en el conjunt de les Illes Balears amb 3 milions d’euros per arribar a 169 beneficiaris, durant 12 mesos.

Una segona línia de contractació pública és el Programa 30, que per primera vegada ofereix l’oportunitat de que un aturat, major de 30 anys, pugui acollir-se a un projecte mixt de formació i contractació. El SOIB obre el programa per a uns 481 beneficiaris al conjunt de l’arxipèlag, amb un pressupost de 7 milions d’euros i una durada de 10 mesos.
Finalment, el programa visibles, ha estat dissenyat per a aturats de llarga durada, prioritàriament majors de 45 anys, que han deixat de cobrar prestació i amb càrregues familiars. En aquest cas, s’estableix la possibilitat, per primera vegada, que tots els ajuntaments de les Illes puguin participar-hi amb, com a mínim, una proposta d’actuació. El programa visibles té un pressupost de 6 milions d’euros, amb una previsió per a 548 beneficiaris i una durada de 6 mesos.

El conseller Negueruela ha expressat que des del SOIB i les corporacions locals s’ha treballat conjuntament per poder dissenyar els programes presentats avui. Això ha permès que per primera vegada aquests programes tinguin una territorialització a totes les illes i pugui arribar a tots els municipis.
Així, ha comentat que després d’haver passat de 300 a més de 3.000 joves aturats inscrits en el programa de Garantia Juvenil, el SOIB està ja dissenyant mesures més específiques per a aquest col·lectiu, i s’hi seguirà treballant en aquesta línia. També ha destacat que per a la franja d’aturats majors de 30 anys s’han detectat necessitats formatives, per la qual cosa el programa per a majors de 30 incorpora formació i contractació. Quant al programa visibles, el conseller ha constatat que es tracta de donar resposta a un grup d’aturats “d’especial vulnerabilitat”.
El conseller també ha indicat que una vegada acabin els programes de contractació, des del SOIB es farà seguiment de la situació dels beneficiaris, aportant orientació si cal, perquè puguin millorar les seves oportunitats reals d’ocupació.