LOGO CAIB
Contingut
24 maig 2016| <9ªL> Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut organitza diferents actes informatius i de prevenció amb motiu de la Setmana sense Fum NNota Informativa

Foto de noticia

La Conselleria de Salut organitza diferents actes informatius i de prevenció amb motiu de la Setmana sense Fum

La Conselleria de Salut de les Illes Balears ha organitzat diferents actes amb motiu de la Setmana sense Fum, que acaba el 31 de maig, Dia Mundial contra el Tabac, per tal d’apropar als ciutadans consells i ajuda per deixar de fumar. L’objectiu és conscienciar la població de reduir i prevenir el consum de tabac, així com de la importància de dur a terme hàbits de vida saludables.
 
Durant tota la setmana, els centres de salut d’Atenció Primària de totes les illes han organitzat tallers d’abordatge del tabaquisme, han instal·lat taules informatives a la entrada dels centres de salut per fer cooximetries (que mesuren el nivell d’oxigen en sang) i xerrades informatives amb l’objectiu de conscienciar la gent a deixar de fumar.
 
Els actes comencen avui, 24 de maig, amb taules informatives en centres educatius i hospitals públics, i es perllongaran fins al 31 de maig, Dia Mundial sense Tabac, data en què la Direcció General de Salut Pública i Participació instal·larà un envelat informatiu a la plaça de la Porta Pintada.
 
Amb motiu de la Setmana sense Fum, el Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) ha distribuït un total de 4.000 cartells amb el lema “Decideix deixar de fumar, avui és el dia” entre centres de salut, ajuntaments, entitats socials i altres institucions. Així mateix, ha distribuït 10.000 díptics, 5.000 receptes i 3.000 adhesius amb consells i recomanacions. En la mateixa línia, el PADIB ha posat tot aquest material a disposició dels usuaris a través de la pàgina web <www.infodrogues.caib.es>.
 
El dimarts 31 de maig es commemora el Dia Mundial sense Tabac, addicció considerada per l’OMS com una de les amenaces més grans per a la salut pública i que mata cada any 6 milions de persones (1 de cada 10 adults en tot el món).
 
A Espanya, d’acord amb la darrera Enquesta nacional de salut de l’any 2011, el 20,2 % de les dones i el 27,9 % dels homes fumen. L’evolució de la prevalença de tabaquisme en els homes en el conjunt de l’Estat ha estat descendent, mentre que en les dones està estancada. D’acord amb la mostra de les Illes Balears, tot i que no és representativa, la prevalença en les dones és semblant (20,5 %) i més baixa en els homes (25 %).
 
A les Illes Balears el tabaquisme afecta sobretot els homes; la proporció d’homes que fuma cada dia és més elevada (un 40,5 % davant un 29 % de dones). Així mateix, es tracta d’una addicció més estesa entre els joves de 15 a 34 anys (38 %) que entre els de 35 a 64 anys (32,8 %).
 
 
 

Documents adjunts: